HC Dunărea Brăila a anunţat, miercuri, că meciul cu HC Zalău din Cupa României, de pe teren propriu, nu se dispută deoarece oaspeţii au anunţat că nu se prezintă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cu părere de rău vă anunţăm că meciul de astăzi contând pentru Turul 3 – Cupa României nu se va disputa din cauza neprezentării echipei adverse. În această dimineaţă am primit informare din partea clubului HC Zalău invocând motive ”obiective” că nu se va prezenta la meci”, se arată într-un mesaj din social media al HC Dunărea Brăila, adresat suporterilor.

Având în vedere efortul organizatoric impus de planificarea unei partide oficiale, clubul de handbal Dunărea Brăila precizează că a irosit fonduri, deoarece a întreprins toate activităţile precursoare evenimentului. “Ne vom adresa comisiilor de specialitate din cadrul Federaţiei Române de Handbal pentru a dispune în sarcina clubului neprezentat a tuturor cheltuielilor pe care le-am întreprins pentru un meci care în final nu se va disputa. Sperăm că această atitudine a clublului din Zalău este doar o alegere nefericită de moment şi nu regula după care îşi prioritizează propria activitate şi propriile obiective. Fairplay-ul implică respect pentru regulile competiţiei şi, mai cu seamă pentru adversari, arbitri, spectatori şi culorile echipei, spiritul de echipă, de solidaritate, cultivă comportamentul sportivului de acceptare în demnitate a înfrângerii, de modestie în cazul victoriei”, a menţionat clubul din Brăila.

Conform regulamentului, neprezentarea se sancţionează cu pierderea meciului la masa verde, 0-10, şi pecuniar.

Luni, campioana CSM Bucureşti s-a calificat la Turneul Final 4 al Cupei României, după ce a învins formaţia CSM Slatina, scor 34-23 (18-12).

HC Dunărea Brăila va fi a doua calificată, iar celelalte două se vor decide în urma confruntărilor CSM Târgu Jiu – Gloria Bistriţa (19 martie) şi Gloria Buzău – Rapid Bucureşti (27 martie).

Turneul Final Four va avea loc în 20-21 aprilie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.