Naţionala de handbal feminin a Cehiei s-a calificat, duminică seară, în sferturile Campionatului Mondial şi, implicit, la turneele preolimpice. Pe banca tehnică a Cehiei se află Bent Dahl, antrenorul SCM Râmnicu Vâlcea şi fost secund al reprezentativei României. Tricolorele au ratat sferturile CM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cehia a încheiat grupa IV pe locul 2, după liderul Olanda, ambele fiind calificate în sferturi, dar şi la turneele preolimpice.

Bent Dahl, antrenorul Cehiei, a primit felicitări şi de la echipa de club, SCM Râmnicu Vâlcea: ”Republica Cehă este între primele opt selecţionate pentru a doua oară în istorie, cu o echipă cu o medie de vârstă mai mică de 25 ani, una dintre cele mai scăzute medii dintre echipele din grupele principale. De asemenea, tehnicianul Bent Dahl şi-a calificat echipa pentru turneele preolimpice, pentru Paris 2024. Filozofia tehnicianului norvegian este de necontestat, rezultatele vorbind de la sine. Suntem mândri de tine, Bent!”, a transmis SCM Râmnicu Vâceal.

Celelalte echipe calificate în sferturile CM sunt Suedia (grupa I), Norvegia, Franţa (II), Germania, Danemarca (III).

În grupa III, România se află pe locul 3, ratând sferturile de finală, şi mai are de jucat un singur meci, cu Polonia, luni (ora 19.00). Tricolorele au ratat şi calificarea directă la turneele preolimpice, prin necalificarea în sferturi, iar acum îşi pune speranţe matematice în jocul rezultatelor, în eventualitatea unei victorii cu Polonia, pentru a mai spera la drumul spre JO de la Paris.

Sferturile de finală ale CM vor avea loc în 12-13 decembrie, semifinalele în 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.