FR Handbal a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că România găzduieşte un eveniment de nivel internaţional după 14 ani - grupă de calificare la CE masculin under 18, la Craiova, între 8-14 august, cu participarea a şapte echipe naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În grupa A vor evolua Finlanda, Marea Britanie şi România, iar în grupa B Austria, Estonia, Slovacia şi Ucraina. Primele două clasate din fiecare grupă vor disputa semifinalele, în 13 august, iar finala va avea loc o zi mai târziu. Câştigătoarea finalei obţine şi calificarea în primul eşalon continental şi nu va mai disputa alte calificări pentru turneele finale ale CE la această categorie de vârstă.

”Este cel mai important eveniment handbalistic de nivel internaţional organizat de FRH după mult timp. Vrem să arătăm că suntem capabili să organizăm competiţii şi mai importante de atât, inclusiv la seniori”, a spus Constantin Din, preşedintele FRH.

Şi staful echipei naţionale under 18 a fost schimbat. Fostul jucător Viorel Mazilu a fost numit manager al echipei, iar pe banca tehnică se vor afla Adrian Petrea (antrenor principal), Vasile Boca (antrenor secund) şi Bogdan Pralea (antrenor cu portarii).

Tricolorii au programate mai multe amicale până în luna august, cele stabilite până acum fiind cu Ungaria, Republica Moldova şi Cehia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.