Simona Halep a declarat, duminică, la Cluj, că a fost surprinsă de decizia stafului elveţian de a o înlocui pe Timea Bacsinszky cu Patty Schnyder, subliniind că a aflat acest lucru cu 40 de minute înainte de meci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"M-a surprins decizia stafului elveţian de a o înlocui pe Timea Bacsinszky, am aflat doar cu 40 de minute înainte de meci. Chiar atunci mi-a scris şi Darren Cahill, era treaz. Mi-a dat încredere şi mi-a spus atât: să joc aşa cum ştiu eu. A fost destul de greu în debutul meciului pentru că Patty e stângace şi nu m-am antrenat pentru o adversară stângace, dar am făcut ce mi-am propus şi a ieşit foarte bine. M-a mulţumit tot ce am jucat azi, a fost mult mai bine ca ieri. A fost o uşoară jenă la picior, dar nu cred că e ceva grav. Sper că îmi voi reveni total până la Stuttgart", a declarat Halep.

Întrebată dacă l-a invitat pe Darren Cahill la meciurile de FedCup din România, Halep a răspuns: "A fost a cincea oară când jucăm acasă, ar fi grozav să se întâmple din nou şi sigur că îl voi invita din nou pe Darren, am mai făcut-o şi altădată, dar e timpul lui cu familia, timpul lui liber şi înţeleg acest lucru, nu voi insista. Vreau să mai spun despre jocurile acasă că ce a făcut Clujul pentru noi de fiecare dată a fost extraordinar şi mulţumesc".

Ea a mai spus că a remarcat şi un copil de mingi foarte mic la meciul cu Schnyder: "Am remarcat copilul de mingi, nu mi-a venit să cred cât de micuţ era, cred că avea 5-6 ani, m-am gândit la el când am văzut ce micuţ este şi de două ori m-am apropiat de el ca să-mi aşeze mingile pe rachetă".

Halep cred că jucătoarele române sunt capabile să ajungă cât mai sus în FedCup: "Ne-am făcut treaba până acum, dar în FedCup nu se ştie niciodată, cred că suntem în stare şi capabile să ajungem cât mai sus şi important este să credem în noi, pentru că echipa arată bine şi avem şansa noastră", a adăugat numărul 1 mondial.

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, duminică, la Cluj-Napoca, pe Patty Schnyder, locul 149 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1, aducând României a treia victorie în întâlnirea de baraj cu Elveţia, sinonimă cu calificarea în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei după o pauză de trei ani.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA. Tot sâmbătă, Irina Begu, locul 38 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-1, de Timea Bacsinszky, locul 46 WTA.

Astfel, România va evolua, în februarie 2019, în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Tricolorele au fost ultima dată între primele opt naţiuni ale competiţiei în 2016, când au pierdut în sferturi, în faţa Cehiei, tot la Cluj-Napoca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.