Simona Halep a fost foarte relaxată la conferinţa de presă după eliminarea din faza grupelor Turneului Campioanelor. Ea a afirmat că anul 2017 a fost unul prea bun pentru ea, pentru a fi tristă că a pierdut la Singapore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă ne uităm la rezultate (n.r. - din ultimii trei ani, de la Singapore), nu sunt diferenţe mari. dar cu siguranţă sunt o jucătoare diferită, chiar dacă am înregistrat acelaşi rezultat aici. Sunt mai puternică, mi-am îmbunătăţit multe, şi în ceea ce mă priveşte pe mine, şi în ceea ce priveşte jocul meu. Nu o să las acest turneu să ruineze ce am construit în acest an. Sunt în regulă şi deja aştept cu nerăbdare sezonul viitor şi sper să am un start mai bun", a spus ea.

Simona Halep a afirmat că nu-i place formatul competiţiei, pe grupe, deoarece o ţine în tensiune toată săptămâna. Ea preferă turneele cu sistem eliminatoriu, pentru că ştie că dacă a pierdut trebuie să plece acasă.

"I-am spus antrenorului meu înainte de meci că nu-mi place formatul turneului. Stai în stres toată săptămâna. E adevărat că dacă pierzi ai o nouă şansă, dar eu vreu ceva de genul ai pierdut, pleci acasă. Ştii ceva, da sau ba. Dar e bine pentru jucătoarele care pierd primul meci, au o altă şansă. Eu întotdeauna am câştigat primul meci şi apoi am pierdut, deci nu e un lucru bun pentru mine, dar poate voi putea îmbunătăţi asta în anii următori", a declarat românca.

În ciuda înfrângerii, Halep se bucură că s-a terminat sezonul şi poate pleca în vacanţă.

"Am o senzaţie plăcută că s-a terminat sezonul, pentru că ultimele luni au fost ca un maraton. S-au întâmplat multe lucruri, a fost şi un pic de presiune. Cred că azi am jucat mai bine decât în meciul cu Wozniacki. Acesta era obiectivul meu. Am dat tot ce am putut pentru a câştiga, dar asta nu s-a întâmplat. Ea a jucat destul de bine şi a meritat victoria. Nu sunt tristă că am pierdut. Sunt bineînţeles supărată, dar a fost un an extraordinar şi sunt fericită că plec în vacanţă acum. Astăzi am simţit sută la sută că terenul nu este pentru mine, nu am putut să finalizez un punct, am simţit că nu merge. A fost dificil să găsesc ritmul, să dau lovituri câştigătoare. Da, jocul meu nu produce lovituri câştigătoare tot timpul, dar de obicei produce mai multe. Senzaţia mea a fost că am luptat până la final, că a fost un meci bun, nu extraordinar, dar bun", a explicat jucătoarea de pe locul I WTA.

Întrebată când s-a făcut trecerea de la dezamăgirea că a pierdut la satisfacţia că sezonul s-a terminat, Halep a răspuns: "După vreo şapte minute, în vestiar mi-am zis că a fost un an extraordinar. Am aflat că sunt aproape de a termina anul ca numărul 1 mondial. Credeam că voi fi pe 4 după acest turneu, dar încă mai am o şansă bună. E bine că am atins număruul 1 anul acesta, era obiectivul meu, aşa că sunt ok."

Pentru Simona Halep, cele mai grele momente din 2017 au fost la începutul anului, primele 3-4 luni, iar cele mai bune au fost la Beijing, când a urcat pe locul I WTA, dar şi partea de sezon după turneul de la Stuttgart, din aprilie, până la Singapore.

"Am simţit că mi se scurge energia, am nevoie să mă odihnesc şi să sărbătoresc ce am făcut în acest an", a adăugat ea.

Halep nu ştie cum va pregăti sezonul viitor. Va pleca în vacanţă cu certitudine, apoi probabil se va antrena în România. "Dar nu sunt sigură", a punctat sportiva.

Simona Halep va aştepta rezultatele Karolinei Pliskova, care o pot menţine pe primul loc în clasamentul WTA: "Sunt în aceeaşi poziţie cum a fost Karolina la Wimbledon. Doar o să aştept (n.r. - rezultatele Karolinei Pliskova), dar nu mă gândesc la a fi numărul 1 mondial (n.r. - la finalul anului), şi spun adevărul acum."

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-3, 6-4, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, ratând pentru a treia oară consecutiv calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor.

Ea a teminat competiţia cu o victorie, scor 6-4, 6-2, în faţa sportivei franceze Caroline Garcia, locul 8 WTA, şi cu două înfrângeri. În afara eşecului din meciul de vineri, jucătoarea română a fost întrecută cu 6-0, 6-2, de daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA, terminând pe ultimul loc în clasamentul Grupei Roşii.

În total, Simona Halep a jucat în circuitul profesionist 62 de meciuri în acest an (fără Fed Cup), înregistrând 45 de victorii şi pierzând 17. Ea a câştigat în 2017 un turneu, la Madrid, şi a mai fost finalistă de patru ori, la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing.

Pentru ca Halep să se menţină pe primul loc în clasamentul WTA la finalul anului, trebuie ca sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, să nu câştige turneul de la Singapore. Pliskova este calificată în semifinale, fază în care va evolua cu daneza Caroline Wozniacki.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.