Simona Halep spune înaintea finalei ediţiei 2017 a French Open, pe care o va disputa sâmbătă, că este o jucătoare mult mai puternică din toate punctele de vedere decât atunci când a pierdut în ultimul act la Roland Garros, în 2014, în faţa Mariei Şarapova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Jocul meu este mai puternic şi diferit, gândesc mai mult şi joc mai inteligent, sunt mai bună şi mai puternică din punct de vedere fizic, am o atitudine mai bună. Cred că sunt o jucătoare mai diferită şi mult mai puternică decât în 2014. Alerg mai mult, nu obosesc, am lucrat mult în anii aceştia şi bineînţeles că şi experienţa contează", a declarat ea, la conferinţa de presă, după meciul cu Karolina Pliskova.

Halep spune că nu se va sfătui înaintea finalei cu Virginia Ruzici, impresarul ei, prima jucătoare română câştigătoare la Roland Garros, în 1978. Sportiva de 25 de ani afirmă că ştie cum să gestioneze presiunea şi nu are nevoie de sfaturi în acest sens.

"Vreau să o întrec pe Virginia, glumesc. Dar nu discut cu ea despre asta, pentru că atunci totul era diferit, sunt mulţi ani de atunci, tenis diferit, condiţii diferite. Am mai fost în poziţia asta, aşa că nu am nevoie de sfaturi cum să gestionez presiunea. Doar o să discut cu antrenorul meu despre tactică şi atâta tot. Pot să stăpânesc emoţiile, pot să stăpânesc presiunea, nu sunt cu capul în nori, cum am fost în 2014, sunt foarte ok, ştiu că se poate întâmpla orice în finală, aşa că trebuie doar să-mi joc şansa şi să dau tot ce e mai bun, pentru că voi întâlni o jucătoare dificilă", a menţionat ea

Despre Karolina Pliskova, pe care a învins-o în semifinale, Halep a spus că sportiva cehă a făcut cel mai bun meci din carieră pe zgură.

"Loveşte foarte puternic, plat. Nu ştii niciodată la ce să te aştepţi. Cred că a jucat cel mai bun meci al ei pe zgură, nu a greşit atât mult, chiar a ajuns unele mingi, a dat bine de oriunde, a şi servit bine. A fost un meci complet, de nivel foarte înalt şi diferenţa am făcut-o un pic fizic în setul trei şi mental, că nu am comentat, nu am zis nimic, am stat foarte atentă pe fiecare punct. Fiecare puncte este important împotriva acestor jucătoare. E greu contra ei, am simţit presiune în ficeare ghem, pentru că de nicăieri poate să întoarcă meciul. Toate meciurile cu ea au fost grele. La 4-3 am avut încredere, nu m-am gândit că am pierdut acele două ghemuri, m-am gândit că conduc şi că poate pot să fac break-ul. Asta e tot ce ma avut în cap", a spus Halep.

Referindu-se la cealaltă finalistă, Jelena Ostapenko, românca se aşteaptă la un meci asemănător cu cel din semifinale, cu o adversară agresivă.

"Nu am jucat împotriva ei şi nu ştiu la ce să mă aştept, mai exact, dar am văzut puţin din meciul ei de azi. În opinia mea va fi similar cu ce am avut azi, poate va fi acelaşi plan. Însă nu se ştie niciodată cu astfel de jucătoare, astfel că va trebui să rămân acolo pentru fiecare minge şi fiecare minge este importantă împotriva lor. Voi fi acolo şi gata de luptă. Ostapenko este mult mai tânără decât mine şi nu are nimic de pierdut. Este un lucru mare pentru ea ce se întâmplă. Dar simt că sunt în aceeaşi situaţie, că am mulţi ani în faţă, astfel că este doar o nouă oportunitate de a reuşi. Am mai jucat o dată aici şi am fost aproape de trofeu. Dacă se va întâmpla acum, va fi minunat. Dacă nu, voi avea mulţi ani înainte ca să muncesc şi să joc din nou în finale. Vom vedea", a declarat ea.

Simona Halep se simte pregătită să facă pasul uriaş care urmează în cariera ei, câştigarea unui Grand Slam şi ocuparea locului 1 WTA.

"Am spus mai devreme că joc pentru două lucruri: primul meu Grand Slam şi numărul unu în lume. Este o provocare mare, o şansă mare, cred că am mentalitatea şi jocul necesare pentru a câştiga, dar va fi dificil. Mă aştept ca Ostapenko să dea tot ce poate, să lovească toate mingile, să joace cu încredere, dar şi eu sunt încrezătoare, sunt pregătită să o înfrunt şi să joc încă o finală. Este o provocare mare, un lucru mare. Dacă se va întâmpla, se vor întâmpla două lucruri în acelaşi timp şi va fi extraordinar", a precizat Halep.

Statutul de mare favorită nu o influenţează pe Halep: "Nu am discutat despre asta, am auzit mulţi în jurul meu că sunt favorită şi am fost sinceră când am spus că nu sunt, nu simt asta. Că am şansă, pentru că am jucat bine la Madrid şi Roma, dar asta nu înseamnă că va fi la fel. Însă iată-mă aici, sunt foarte mulţumită de mine în aceste două-trei săptămâni, antrenorul meu este concentrat ca mine. Avem aceeaşi rutină în fiecare seară."

Sportiva română mai simte dureri la glezna accidentată în finala turneului de la Roma. 

"Glezna, nu ştiu cum rezistă, simt durerea în timpul meciului, dar nu îmi pasă, nu mă gândesc la asta. Să fiu în finală este o fericire, sunt fericită, mândră, partea psihică m-a ajutat mult la acest turneu la toate meciurile şi astăzi în setul trei. În setul doi am fost puţin căzută psihic, dar apoi a fost bine. Sunt bine, sunt bucuroasă şi doar vreau să rămân concentrată. M-am speriat în privinţa gleznei, pentru că mi-au spus că este ceva rupt, nu ştiam ce înseamnă. Dar am refuzat să accept că nu pot juca şi m-am recuperat rapid datorită gândirii pozitive. Mă simt bine pe teren şi simt că jocul meu a fost puternic astăzi şi pe parcursul turneului şi sper că în finală va fi mai puternic. Am nevoie de asta", a adăugat ea.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

În ultimul act, Halep va juca, sâmbătă, de la ora 16.00, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam. Tânăra letonă nu are niciun trofeu în palmares, de când evoluează ca profesionistă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.