Simona Halep, locul 6 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, pe Andrea Petkovic, locul 30 WTA, astfel că scorul întâlnirii România - Germania din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup a devenit egal, 1-1, după meciurile din prima zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima parte a meciului de sâmbătă, Simona Halep a jucat bine la debutul ei pe zgură în acest sezon. Jucătoarea din Constanţa a fost mobilă, dispusă la efort, a lovit bine cu dreapta, puternic, iar reverul a fost distrugător. Deşi a greşit destule mingi în această perioadă, românca a avut o atitudine pozitivă, agresivă, dar aceste calităţi s-au stins treptat, după ce a condus cu un set şi cu 3-1 în al doilea. Petkovic a dat şi ea tare în minge, însă precizia loviturilor ei a fost slabă în prima parte, dar odată cu scăderea din jocul româncei ea a căpătat curaj şi şi-a ridicat nivelul evoluţiei. Rolurile s-au inversat şi germana a jucat agresiv, împingând-o pe adversară în defensivă. Halep a trecut de la ofensivă la o tactică de aşteptare a greşelilor lui Petkovic, însă numărul acestora s-a diminuat.

Halep a intrat decisă pe teren şi a făcut break în ghemul al treilea, distanţându-se apoi la 3-1. A urmat un ghem de zece minute în care românca a irosit şase mingi de break, iar Petkovic s-a apropiat la 2-3. În acest ghem, Halep a alunecat şi a avut nevoie de intervenţia fizioterapeutului în pauza ce a urmat pentru un tratament la glezna stângă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Petkovic a fructificat uşoara scădere în jocul adversarei şi a câştigat pe serviciul acesteia, dar Halep a obţinut rebreak-ul şi a păstrat distanţa de două ghemuri până a finalul setului, câştigat cu 6-4, în 50 de minute.

În setul secund, Halep a reuşit un nou break tot în ghemul al treilea. De la 3-1 pentru Halep, Pekovic a revenit cu trei ghemuri câştigate la rând şi a întors scorul în favoarea ei. Halep nu a intrat în panică, a tratat destul de calm situaţia, aşteptând greşelie adversarei. Românca a egalat la 4, a reuşit apoi un nou break. Meciul a căpătat cote dramatice, pentru că în loc să servească şi să câştige, Halep a greşit mingi accesibile şi a readus-o în joc pe germană. S-a ajuns astfel în tie-break, pe care Petkovic l-a controlat şi câştigat la 5, egalând situaţia la seturi, după alte 67 minute de joc.

Setul decisiv a găsit două jucătoare epuizate fizic, dar hotărâte să nu piardă. Mai exactă a fost Halep, deşi a acuzat dureri la glezna stângă accidentată. Ea a făcut break la 3-2, dar Petkovic nu a cedat şi reuşit rebreak-ul. Românca a câştigat din nou pe serviciul adversarei, apoi sportiva constănţeană a servit a doua oară pentru meci, dar din nou nu a ajuns nici măcar la o minge de victorie. Totuşi, Halep a câştigat ghemul următor şi meciul, după două ore şi 50 de minute.

În prima partidă a înâlnirii, Irina Camelia Begu, locul 35 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-3, de Angelique Kerber, locul 3 WTA.

Duminică, de la ora 13.00, ar trebui să aibă loc meciurile Simona Halep - Angelique Kerber şi Irina Camelia Begu - Andrea Petkovic, dar sunt posibile schimbări în cele două echipe, în ceea ce priveşte jucătoarele numărul 2. În caz de egalitate, învingătoarea va fi stabilită la dublu, după partida dintre Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu - Annika Beck/Julia Goerges.

Partidele întâlnirii România-Germania au loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe zgură, fiind transmise în direct de Dolce Sport. Învingătoarele vor evolua în 2017 în Grupa Mondială I, iar învinsele în Grupa Mondială II.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.