Haile Gebrselassie, campion olimpic la atletism în 1996 şi în 2000, a anunţat că se înrolează în armata etiopiană pentru a lupta împotriva rebelilor care se apropie de capitala Addis Abeba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gebrselassie a declarat pentru Reuters că se înrolează. Potrivit presei din Etiopia, şi Feyisa Lilesa, vicecampion olimpic la maraton în 2016, ar urma să se alăture armatei.

“Vă aşteptaţi să spun că până la moarte? Da, acesta este preţul suprem într-un război. În niciun caz nu o să stau aici nu teama că ei vor veni la uşa mea. Vor veni la casa mea. Nu ştim când. Nu ştim cine ce va face”, a afirmat fostul sportiv.

La începutul lunii noiembrie, Etiopia a declarat stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni,  după ce rebelii din regiunea de nord Tigray au declarat că câştigă teritoriu şi iau în considerare să mărşăluiască spre capitala Addis Abeba.

Conflictul din Etiopia, stat care era considerat un aliat stabil al Occidentului într-o regiune volatilă, a aruncat în foamete aproximativ 400.000 de oameni din regiunea Tigray, a ucis mii de civili şi a forţat peste 2,5 milioane de oameni din nord să-şi părăsească casele.

Haile Gebrselassie, în vârstă de 48 de ani, a câştigat medalia de aur în proba de 10.000 m la Jocurile Olimpice din 1996 şi din 2000.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.