Antrenorul Gheorghe Hagi îşi doreşte să ajungă în Liga Campionilor şi din acest motiv are nevoie să construiască o echipă competitivă şi intenţionează să aducă la Viitorul ori jucători cu experienţă internaţională, ori jucători foarte buni, până în 27 de ani, spunând că de acum pretenţiile vor fi mai mari din partea tuturor şi fotbaliştii săi trebuie să înţeleagă acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hagi a declarat sâmbătă seara, în conferinţa de după meciul câştigat cu 1-0 în faţa CFR Cluj, că trebuie să pună la punct o strategie referitoare la jucătorii care vor pleca şi care vor veni la echipă. “Reprezentăm România şi trebuie să o facem la un nivel foarte bun. Trebuie să gândim o strategie, ce aducem, cum aducem. Aducem jucător cu mai multă experienţă sau un jucător tânăr care este foarte bun. Eu spun tânăr la ce este sub 27 de ani. Apoi să fim atenţi dacă putem să ajungem la un jucător cu experienţă, cu multe meciuri internaţionale, aşa cum a fost Ţucudean. Să devenim mult mai puternici”, a declarat Gheorghe Hagi. El a precizat că îşi doreşte să construiască o echipă competitivă cu care să poată ajunge în Champions League.

Antrenorul Viitorul crede că pretenţiile cu partea suporterilor au crescut după acest succes şi jucătorii săi trebuie să înţeleagă acest lucru. “De mâine lucrurile devin şi mai grele, trebuie să fim pregătiţi de lucru acesta, să muncim şi mai mult. Să avem grijă pentru că ne-am ridicat ştacheta şi acum pretenţiile vor fi mai mari din partea presei, din partea suporterilor şi jucătorii trebuie să înţeleagă lucrul acesta, şi eu şi stafful meu, că exigenţele au crescut”, a explicat tehnicianul.

Hagi a mai spus că în ultimele luni a stat la echipă doar o zi, de pregătire ocupându-se stafful său, el dedicând mai mult timp analizei adversarelor.

“În ultimele 5-6 luni am stat la echipă câte o zi, restul l-a făcut stafful meu. Programam ciclul săptămânal, programam munca care trebuia făcută şi eu mă ocupam foarte mult de analiză. Îmi place să analizez adversarul, să mă uit, să ştiu unde îl atac, că noi atacăm, ne place să jucăm fotbal ofensiv”, a precizat Gheorghe Hagi.

El a remarcat şi câţiva fotbalişti, care s-au evidenţiat în partida cu CFR Cluj. Antrenorul a spus că Rîmniceanu a salvat echipa prin intervenţiile sale, asemuindu-l pe acesta cu Duckdam, fiind un portar puternic, care a progresat în ultima perioadă, iar despre Florinel Coman a spus că a făcut diferenţa pe teren după ce a intrat pe gazon.

Hagi crede că la meciul cu CFR a câştigat un jucător şi anume pe Mladen, despre care a spus că a fost aproape să se lase de fotbal şi pe care l-a folosit pe un post inedit, la mijlocul terenului, tehnicianul având probleme în acest compartiment din cauza indisponibilităţilor lui Nedelcu şi Purece.

De asemenea, Gheorghe Hagi a amintit de aportul avut de George Ţucudean în acest play-off.

“Ţucudean ne-a ajutat foarte mult în play-off. L-am pierdut pe Nimely înainte de campionat, era cel mai bun jucător în pregătire şi subit a dispărut. Era bolnav şi uite că joacă în Norvegia şi dă goluri. Ţucudean e un pilon important”, a mai spus Hagi.

În cadrul conferinţei, Gheorghe Hagi a amintit câţiva antrenori de la care a avut de învăţat: Johann Cruyff, Mircea Lucescu, Anghel Iordănescu, Emeric Ienei, afirmând că îşi doreşte să devină cel mai bun antrenor şi să câştige în Europa.

Formaţia FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I şi, conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, este noua campioană a României. FCSB a învins CSU Craiova cu 3-0 şi a terminat la egalitate de puncte cu FC Viitorul, 44. Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB, care a învins CS Universitatea Craiova, scor 3-0, ar trebui să fie campioana României. Şi înainte şi după acest meci, patronul bucureştenilor, Gigi Becali, a spus că se va adresa TAS pentru a primi dreptate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.