Tehnicianul argentinian Gustavo Alfaro este noul selecţioner al Ecuadorului, în locul lui Jordi Cruyff, care nu a antrenat echipa la niciun meci, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 58 de ani, Alfaro va pregăti echipa ecuadoriană în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, din Qatar, şi la Copa America din 2021.

"Gustavo Alfaro şi echipa sa tehnică vor fi responsabili de echipa naţională în calificări (n.r. - pentru Cupa Mondială), la Copa America 2021 şi, sperăm, la Cupa Mondială din Qatar", a declarat preşedintele federaţiei, Francisco Egas, în cadrul unei videoconferinţe de presă.

Alfaro a antrenat mai multe echipe argentiniene, câştigând Cupa Sud-americană, în 2007, cu Arsenal de Sarandi, un club din suburbiile oraşului Buenos Aires.

El a pregătit ultima dată formaţia Boca Juniors, până la sfârşitul anului 2019. Alfaro va debuta ca selecţioner într-un meci amical care va fi programat în septembrie, înainte de startul oficial în camania de calificare pentru CM-2022, împotriva Argentinei, la Buenos Aires, apoi cu Uruguay, la Quito, în octombrie.

Jordi Cruyff semnase un contract pe trei ani în ianuarie şi avea un proiect ambiţios de a califica naţionala ecuadoriană la Cupa Mondială din 2022.

Însă instabilitatea de la nivelul conducerii federaţiei şi îndepărtarea directorului sportiv Antonio Cordona, persoana lui de încredere, precum şi pandemia de coronavirus, l-au făcut pe tehnicianul olandez să renunţe la post. Cruyff a părăsit Ecuadorul în martie şi nu a mai revenit.

La 14 august, fiul legendarului Johan Cruyff a semnat un contract cu gruparea chineză Shenzhen FC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.