Gimnastele din echipa României s-au calificat, joi, în finala pe echipe la Campionatul European de la Berna, după ce au încheiat calificările pe locul 4.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa feminină de senioare a României, în componenţa Cătălina Ponor, Anamaria Ocolişan, Maria Holbură, Silvia Zarzu şi Anda Butuc, a obţinut un punctaj total de 164,870 puncte, cu care s-a clasat pe locul 4 şi va evolua în finala de opt, de sâmbătă.

Notele obţinute de gimnastele tricolore în calificările de joi sunt următoarele:

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Sărituri - Silvia Zarzu 13,600, Anamaria Ocolişan 14,666, Cătălina Ponor 15,141 (punctaj total pe aparat 43,407);

Paralele - Maria Holbură 13,366, Anamaria Ocolişan 12,566, Anda Butuc 13,133 (39,032);

Bârnă - Anda Butuc 13,366, Maria Holbură 13,700, Cătălina Ponor 14,433 (41,499);

Sol - Maria Holbură 13,633, Silvia Zarzu 12,733 şi Cătălina Ponor 14,566 (40,932).

Echipa României s-a prezentat la CE de la Berna cu o echipă în care s-a resimţit absenţa gimnastelor mai experimentate, care au probleme de sănătate în această perioadă (Larisa Iordache, Diana Bulimar, Dora Vulcan sau Laura Jurcă), doar Cătălina Ponor având experienţă la nivel înalt.

Calificările au fost câştigate de Marea Britanie (173,363 puncte), iar în finala de opt, programată sâmbătă, vor mai evolua Rusia, Elveţia, Germania, Franţa, Italia şi Ungaria.

De asemenea, în competiţia junioarelor, echipa României - în componenţa Alisia Botnaru, Ioana Crişan, Olivia Cîmpian, Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc - a câştigat, miercuri, medalia de bronz, tricolorele mici obţinând şi calificări în patru finale individuale – la individual-compus, sărituri, bârnă şi sol.

În competiţia senioarelor evoluează aproape 140 de sportive din 35 de ţări, iar la junioare concurează 130 de sportive din 32 de ţări.

Programul CE de la Berna mai prevede, vineri, finala la individual-compus junioare, sâmbătă, finala pe echipe senioare, iar duminică, în ultima zi, vor avea loc finalele pe aparate la junioare şi senioare.

La ediţia din 2014, echipa României a cucerit medalia de aur, fiind urmată pe podium de Marea Britanie şi Rusia, iar echipa tricoloră de junioare a obţinut, de asemenea, medalia de bronz, după Rusia şi Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.