Gimnasta Cătălina Ponor a încheiat, miercuri, calificările la sol pe locul 6, iar Ioana Crişan pe 14 la individual-compus, care sunt calificante în finală, însă s-au derulat doar trei subdiviziuni din cinci. Larisa Iordache, în schimb, a ratat calificările după ce s-a accidentat la încălzire la tendonul lui Ahile, iar concursul din Canada s-a încheiat pentru ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Notele obţinute de gimnastele tricolore în calificări, subdiviziunea a treia, sunt următoarele:

Sol – Cătălina Ponor 13.266, Ioana Crişan 12.800;

Sărituri – Ioana Crişan 13.600;

Paralele – Ioana Crişan 12.600;

Bârnă – Ioana Crişan 11.233, Cătălina Ponor 12.233.

În clasamente, Cătălina Ponor se află pe locul 6 la sol, iar Ioana Crişan pe locul 14 la individual-compus (50.233). În schimb, la bârnă, aparatul favorit al lui Ponor, la care spera la o medalie, gimnasta tricoloră a căzut şi a ratat finala, încheind pe locul 11.

Larisa Iordache s-a accidentat grav la încălzire la tendonul lui Ahile, înainte de a intra la primul aparat din calificările la Campionatul Mondial de la Montreal, solul, şi a părăsit sala de concurs într-un scaun cu rotile. Primele evaluări medicale au relevat o ruptură de tendon ahilian, astfel că Larisa Iordache va avea nevoie de cel puţin şase luni de recuperare după o intervenţie chirurgicală.

Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus şi, cel mai probabil, joi va pleca spre România.

Calificările feminine se încheie miercuri noaptea, după încă două subdiviziuni.

La masculin, Marian Drăgulescu este singurul gimnast român care a obţinut calificarea într-o finală, la sărituri, el urmând a lua startul duminică.

Tot miercuri, la Montreal a avut loc o ceremonie dedicată Nadiei Comăneci, al cărei nume a fost dat Pieţei ”Place des Vainqueres” din Parcul Olimpic, în semn de recunoaştere şi apreciere. La eveniment au participat şi gimnaştii din lotul României, alături de alte personalităţi, precum preşedintele COSR, Mihai Covaliu, Marius Urzică sau Lucian Bute.

Campionatele Mondiale de la Montreal se desfăşoară între 2-8 octombrie.

Nadia Comăneci este ambasadorul evenimentului şi va înmâna medaliile de aur la individual-compus feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.