Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a fost ales membru al Comitetului Internaţional Olimpic, vineri, în cadrul celei de-a 135-a sesiuni a CIO, la Lausanne, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de Infantino, au fost aleşi membri FIFA şi americanul David Haggerty, preşedintele ITF, şi japonezul Yasuhiro Yamashita, preşedintele Comitetului Olimpic Japonez.

Dintre cei 79 de membri CIO care au votat, Infantino a primit voturile a 63 de persoane. 13 membri au votat împotrivă, iar trei s-au abţinut.

Aşteptată de ceva timp, candidature englezului Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, nu a fost propusă pentru această sesiune din cauza unor riscuri legate de un conflict de interese.

Infantino, în vârstă de 49 de ani, este preşedinte FIFA din februarie 2016, funcţie în care i-a succedat lui Sepp Blatter, membru CIO în perioada 1999-2015.

FIFA şi World Athletics, forurile care conduc două dintre cele mai importante sporturi olimpice, nu au mai avut reprezentanţi în CIO din 2015, când din comitet au plecat Sepp Blatter şi Lamine Diack.

De-a lungul anilor, calitatea de membru CIO pentru preşedinţii federaţiilor de fotbal şi atletism a fost privită ca fiind ceva ce vine automat. Totuşi, cele două federaţii internaţionale au rămas în afară în ultimii ani, fiind afectate de scandaluri de corupţie şi dopaj. Diack, care neagă acuzaţiile la adresa sa, va fi judecat pentru corupţie în ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.