Portarul italian Gianluigi Buffon şi-a anunţat miercuri retragerea, postând pe reţelele sociale un mesaj şi un clip. La 45 de ani, Buffon a disputat 28 de sezoane ca fotbalist profesionist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

45 de ani, 28 de sezoane, peste 1100 de meciuri în cariera profesionistă, 3 cluburi, 30 de trofee cu echipele de club sau echipa naţională şi peste 45 de trofee individuale – aceasta este cariera în numere a lui Gianluigi Buffon, portarul echipei italiene Parma, care a anunţat miercuri – printr-o postare pe Twitter, că se retrage din cariera competiţională: „Asta este tot, oameni buni! Voi mi-aţi dat totul. Eu v-am dat totul. Am reuşit împreună”, aceste este mesajul prin care Buffon şi-a luat adio de la fani.

Campion al lumii cu Italia, în 2006, şi ultimul reprezentant al acelei echipe aflat încă în activitate, Buffon a debutat la 19 noiembrie 1995, pentru Parma, şi a mai jucat în carieră doar pentru alte două echipe: Juventus Torino şi PSG.

Buffon a fost selecţionat de 176 de ori în „unsprezecele” Squadrei Azzura şi a jucat trei finale de Liga Campionilor, toate pierdute, cu Juventus Torino.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.