Atletul Ghirmay Ghebreslassie din Eritrea a devenit, duminică, la vârsta de 20 de ani, cel mai tânăr câştigător al maratonului de la New York, informează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ghebreslassie, primul sportiv din Eritrea care câştigă maratonul de la New York, s-a impus cu timpul de două ore, şapte minute şi 51 de secunde. El a fost urmat de kenyanul Lucas Rotich (2:08.53) şi de americanul Abdi Abdirahman (2:11.23).

Ghirmay Ghebreslassie a devenit campion mondial în 2015 şi a terminat pe locul patru la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Câştigătorul de anul trecut, kenyanul Stanley Biwott, a fost distanţat încă din debutul cursei, iar mai apoi a abandonat.

Proba feminină a fost câştigată pentru a treia oară consecutiv de atleta kenyană Mary Keitany, cu timpul de două ore 24 de minute şi 26 de secunde. Ea a fost urmată de compatrioata sa Sally Kipyego (2:28.01) şi de americanca Molly Huddle (2:28.13).

Keitany, în vârstă de 34 de ani, este prima atletă care se impune de trei ori în maratonul de la New York, după norvegianca Grete Waitz, neînvinsă între 1982 şi 1986.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.