Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, joi seară, la Prima Sport, că faptul că două echipe s-au calificat în grupele Conference League reprezintă un rezultat bun pentru fotbalul românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost o seară pozitivă, cu toate că nu s-a calificat şi Craiova. Ar fi fost extraordinar să meargă şi ei, dar după experienţa neplăcută de anul trecut să ai două echipe calificate e un rezultat bun pentru fotbalul românesc. Mi-ar fi plăcut să fie şi Craiova pentru că am fi avut trioul de bază al României în Conference League. De ce pierdem la penaltiuri? Nu ştiu, probabil nu avem acea stăpânire de sine pe care o au echipele nordice. Suntem aici, în balcani, cu emoţii mai mari decât nordicii... Craiova a fost la un pas. E loterie, aşa se spune”, a spus Popescu.

El a precizat că s-ar bucura să fie acesta un nou început pentru fotbalul românesc. “Nu ştiu care e politica echipelor calificate în grupe, dacă au nevoie de transferuri, dar e bine că vin sume importante în fotbalul nostru. Vin aproximativ 4 milioane de euro în conturile celor două cluburi calificate şi m-aş bucura să fie un nou început pentru fotbalul românesc. Noi ne-am dori să fim cu o echipă în Champions League, dar diferenţa este mult prea mare. De buget, de valoare... Nu vom putea niciodată să concurăm cu cluburi care au buget de sute de milioane”, a menţionat Popescu la Prima Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Show.

Joi seară, CFR Cluj şi FCSB s-au calificat în grupele Conference League, trecând în play-off de Maribor, respectiv de Viking. A treia echipă din România care a jucat în play-off, Universitatea Craiova, a fost eliminată la lovituri de departajare de Hapoel Beer Sheva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.