Componentele echipelor din WNBA Phoenix Mercury şi Connecticut Sun şi-au arătat susţinerea faţă de Brittney Griner prin “42 de secunde de solidaritate” înainte de startul meciului de joi, de pe Mohegan Sun Arena, relatează ESPN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ceremonia dinaintea partidei multe jucătoare au plâns, iar unele persoane din public au scandat: “Aduceţi-o acasă!”.

Brittney Griner, care joi a fost condamnată în Rusia la nouă ani de închisoare, este legitimată la Phoenix Mercury, echipă la care purta numărul 42.

Colegele sportivei erau în vestiar în momentul pronunţării verdictului în cazul Griner. Sportivele urmăreau ce se întâmpla pe telefoanele mobile.

“Nicio zi grea a noastră nu este atât de grea cum sunt cele ale lui Brittney Griner. Ne gândim mereu la asta. Este foarte, foarte greu. Jucătoarele au urmărit verdictul din vestiar. Să intri apoi pe teren ca să joci baschet... Baschetul nu mai pare super-important. Bineînţeles, suntem pregătite. Jucătoarele sunt nişte profesioniste, au ieşit, au făcut ce trebuia să facă şi ne-am pregătit pentru meci. Dar este sfâşietor să îi ascultăm cuvintele azi, să vedem cum este tratată în Rusia, să îi ascultăm scuzele”, a afirmat antrenoarea Vanessa Nygaard, înainte de meci.

Cea mai bună şansă pentru Griner după verdictul de joi este un schimb de prizonieri cu Rusia.

“Nu ne puneam speranţe în sistemul judiciar rus. Ştim că administraţia Biden şi toţi oficialii guvernamentali vor munci din greu ca să o aducă acasă şi asta este calea pentru ca ea să vină. Şi suntem încrezători că ea se va întoarce acasă”, a menţionat Nygaard.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.