Fotbalistul echipei Reading, George Puşcaş, le-a transmis un mesaj românilor din ţară în contextul pandemiei de coronavirus, el cerându-le să respecte recomandările autorităţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Eu pot doar să le transmit românilor din ţară gândurile mele bune şi pline de speranţă că vom trece cu bine prin această încercare. Însă, cele mai importante mesaje în această perioadă sunt cele transmise de autorităţi. Aşa că îi rog din suflet să ţină cont de ele! Nu e vorba doar de noi, e vorba şi de toţi cei apropiaţi nouă. Staţi în casă, români, ca să putem ieşi afară în siguranţă cât mai curând! E important să ne păstrăm calmul şi să nu uităm că sănătatea e mai importantă decât orice! Vom trece şi peste asta, dar trebuie să fim responsabili, să ne protejăm pe noi şi, implicit, părinţii, bunicii şi copiii!”, a spus Puşcaş într-un interviu pentru frf.ro.

El a explicat şi cum se protejează în această perioadă: “Am grijă de igiena personală, mă spăl foarte des pe mâini. Am grijă să nu intru în contact cu nimeni, iar din casă mai ies doar dacă am neapărat nevoie să cumpăr ceva, iar când o fac, păstrez distanţa de alţi oameni”.

George Puşcaş a menţionat că la Reading a fost “linişte” până joi. “Ne-am antrenat luni şi marţi, miercuri am fost liberi, iar joi am fost anunţaţi să nu ne mai prezentăm la baza de pregătire. Ni s-a spus că nu vom mai face antrenamente următoarele opt zile, cel puţin. Cam toate cluburile au procedat similar. Acum au început şi aici măsuri drastice. Să se închidă şcoli, magazine, restaurante, lumea a început să fie mai atentă şi să nu mai iasă pe stradă. Până zilele trecute nu părea a fi perceput drept ceva foarte grav”.

În ceea ce priveşte situaţia din România, Puşcaş este de părere că autorităţile române “au procedat corect şi repede”. “Slavă Domnului!, nu avem situaţia din Italia şi Spania, sper să nici nu ajungem acolo”.

Fotbalistul a vorbit şi despre cum se menţine în formă în această perioadă: “Locuiesc într-o zonă liniştită, neaglomerată, şi voi putea ieşi să alerg fără să fiu nevoit să intru în contact cu cineva. În plus, exerciţiile pe care le-aş fi făcut în sala de fitness le voi adapta astfel încât să le pot face în casă. Mai este şi dieta, dar eu oricum aveam un stil de viaţă sănătos şi nu trebuie să îmi impun ceva anume în această perioadă”.

Puşcaş este de părere că amânarea Campionatului European şi a barajului pentru Euro este o decizie normală. “O decizie normală, aşteptată. Nu m-a surprins, era singura soluţie. Nu avem ce să facem. Să sperăm că planul acesta va putea fi pus în practică. Trebuie să fim bine pregătiţi la ora meciului ca să ne calificăm la Campionatul European”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.