Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, marţi, că va fi o performanţă de excepţie dacă Simona Halep va deveni numărul unu în clasamentul WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Va fi un meci cu o încărcătură deosebită. Va fi un meci extrem de greu, iar Konta a reuşit să inflameze publicul cu o declaraţie referitoare la ce s-a întâmplat la Mamaia. Cu siguranţă că Simona Halep va avea un public ostil, dar trebuie luată în considerare şi valoarea adversarei care joacă foarte bine pe suprafeţe rapide. Trebuie luat în calcul că Halep nu a jucat niciodată pe terenul central, ceea ce mi se pare o mare nedreptate. Ca favorit doi, ca locul 2 WTA şi să nu apuci să joci un meci pe terenul central mi se pare puţin lipsă de respect. Va fi o performanţă de excepţie dacă va deveni numărul unu", a spus Cosac la Digisport.

Simona Halep o va întâlni, marţi, în jurul orei 18.00, pe terenul central, pe britanica Johanna Konta, locul 7 mondial şi cap de serie 6, care o conduce pe româncă, scor 2-0, la întâlnirile directe.

Cele două s-au întâlnit şi la FedCup, în aprilie, la Mamaia, când Halep s-a impus, scor 6-1, 6-3.

Halep a fost sfertfinalistă anul trecut la Wimbledon şi semifinalistă în 2014, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanţă a ei pe iarba londoneză.

Dacă ajunge în semifinale la Londra, ea va deveni noul număr unu mondial, în locul germanei Angelique Kerber.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.