Genk a câştigat, duminică, pentru a cincea oară Cupa Belgiei, după ce a învins, în finală, la Bruxelles, cu 2-1 (0-0), pe Standard Liege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au marcat: Muleka '83 / Ito '47, Bongonda '79.

Moussa Sissako (Standard) a fost eliminat, în minutul 90+2.

Anterior, Genk a câştiga trofeul în 2013.

Succesul fostei echipe a lui Ianis Hagi are consecinţe asupra distribuţiei locurilor europene pentru sezonul viitor. Având în vedere că Genk se numără printre cele patru echipe calificate în play-off-ul pentru titlu, victoria sa în cupă asigură un bilet european pentru celelalte trei echipe din Top 4.

În aceste condiii, nu va mai exista un baraj pentru a stabili ce echipă mai merge în cupele europene, între locul 4 din play-off-ul pentru titlu şi cel prima clasată în "Play-off-ul 2". Astfel, câştigătorea play-off-ului european (PO2) va accede în al doilea tur preliminar al Conference League.

Genk, locul 4 înaintea play-off-ului pentru titlu, va juca în Liga Europa dacă nu va câştiga campionatul sau nu va termina pe locul 2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.