Cotidianul italian Gazzetta dello Sport a scris, joi, că Simona Halep s-a impus în întâlnirea cu Angelique Kerber după un meci spectaculos, cel mai bun din turneul feminin la Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost tenis spectacol în a doua semifinală, câştigată, scor 6-3, 4-6, 9-7, de Simona Halep în faţa germanei Angelique Kerber. Halep a început ca o rachetă, a condus cu 5-0, dar Kerber a reuşit să revină la 5-3, deşi românca s-a impus în set cu 6-3. Kerber nu s-a lăsat şi la 3-1 în setul doi pentru Halep, românca a început să piardă teren şi să nu mai fie atât de precisă. A fost momentul trezirii pentru Kerber, care a strâns din dinţi şi a reuşit să câştige setul. În setul trei, Halep a dus scorul la 5-3, dar Kerber a reuşit să anuleze două mingi de meci şi a dus scorul la 6 egal. La 8-7, Halep a reuşit să transforme mingea de meci, după două ore şi 20 de minute de tenis sublim, cel mai bun meci din turneul feminin", a scris sursa citată.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un grand slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21. Halep a salavat două mingi de meci, înainte a de fructifica a patra minge de finală.

În ultimul act, Halep îşi va pune pe masă locul 1 mondial, cu daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, care a dispus în semifinale, cu 6-3, 7-6 (2), de sportiva belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA. Învingătoarea va fi pe prima poziţie a ierarhiei, în  clasamentul WTA ce va fi publicat luni.

Halep şi Wozniacki s-au mai întâlnit de şase ori, daneza conducând cu scorul de 4-2, cu trei victorii în ultimele trei partide jucate, două în 2017.

Sportiva română a mai jucat în ultimul act al unui turneu "major" la French Open, în 2014 şi 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.