Jucătoarea americană Coco Gauff a declarat că nu are niciun resentiment faţă de protestatarii care i-au întrerupt meciul din semifinalele U.S. Open împotriva Karolinei Muchova, deşi crede că momentul ales de aceştia ar fi putut fi mult mai bun, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Favorita numărul şase a învins-o pe cehoaica Muchova cu scorul de 6-4, 7-5 pe arena Arthur Ashe pentru a ajunge pentru prima dată în finală la Flushing Meadows şi a-şi continua sezonul extraordinar.

După ce a câştigat primul set şi a luat primul game al celui de-al doilea, meciul a fost întrerupt când patru protestatari au început să strige din tribune.

Trei dintre ei au fost escortaţi afară din incintă fără probleme, dar al patrulea "şi-a lipit picioarele goale de podea", potrivit USTA.

"S-a făcut într-un mod paşnic, aşa că nu mă pot supăra prea tare", a spus Gauff. "Evident, nu vreau să se întâmple când am 6-4, 1-0 şi voiam ca ritmul să se menţină. Dar hei, dacă asta au simţit că trebuie să facă pentru a-şi face auzită vocea, nu pot să mă supăr pe asta".

Tânăra în vârstă de 19 ani nu este străină de activismul social, ea vorbind la un protest în urma morţii lui George Floyd, un bărbat de culoare neînarmat ucis în custodia poliţiei în Statele Unite, în urmă cu trei ani.

Gauff a declarat că nu cunoaşte cu exactitate natura protestului ecologist de joi, însă a precizat că este convinsă că schimbările climatice sunt reale şi că susţine "afirmarea cu tărie a ceea ce simţi şi în ce crezi".

"Dacă aş prefera să nu se întâmple la meciul meu? 100%, da", a spus Gauff. "Nu am de gând să stau aici şi să mint. Dar asta este situaţia".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.