Gary Lineker şi conducerea BBC au ajuns la o înţelegere, iar fostul atacant englez va reveni din nou la emisiunea Meciul Zilei, după perturbarea programelor BBC Sport în weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general Tim Davie a declarat: „Gary este o parte valoroasă a BBC şi ştiu cât de mult înseamnă BBC pentru Gary şi aştept cu nerăbdare să ne prezinte emisiunea în weekendul care vine”.

Davie anunţă, de asemenea, că BBC va lansa o revizuire a liniilor directoare privind utilizarea reţelelor de socializare.

„Mă bucur că am ajuns la un consens. Aştept cu nerăbdare să revin în emisie”, a spus Lineker.

Programul „Meciul zilei” a fost difuzat sâmbătă timp de doar 20 de minute, fără comentarii sau analize din partea prezentatorilor, iar ediţia de duminică după un format similar a fost, de asemenea, redusă la 15 minute.

Săptămâna trecută, vorbind despre Legea privin migraţia ilegală, Lineker a numit-o ”o politică extraordinar de crudă faţă de cei mai vulnerabili oameni, într-un limbaj care nu este diferit de cel folosit de Germania în anii 30”.

Suspendarea lui, vineri, a generat o dezbatere mai largă asupra imparţialităţii BBC, politicii de azil a Guvernului şi poziţia şefului postului Richard Sharp.

Totodată, ea a dus la o zi de agitaţie fără precent pentru secţia de sport a BBC, iar unii dintre angajaţi, între care unele dintre cele mai recognoscibile feţe şi voce asociate cu fotbalul, au încetat munca.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.