Gimnasta americană Gabrielle "Gabby" Douglas, triplă campioană olimpică, a afirmat că a fost agresată sexual de medicul Larry Nassar, la fel ca şi fostele ei coechipiere Alexandra Raisman şi McKayla Maroney.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dezvăluirile lui Douglas vin după ce sportiva a fost criticată pentru că postat pe Twitter un mesaj prin care stigmatiza victimele hărţuirii sexuale. "Este responsabilitatea noastră ca femei să ne îmbrăcăm discret şi să fim elegante. O ţinută sexy poate provoca persoanele rele", afirmase Douglas săptămâna trecută pe Twitter, postare ce a fost ştearsă din cauza criticilor.

Douglas a revenit şi şi-a cerut scuze, lăsând să se înţeleagă că a fost una din multele fete abuzate de Nassar, fostul medic al echipei americane din perioada 1996 - 2015, la fel ca şi coechipierele sale McKayla Maroney şi Aly Raisman.

"Nu am spus public ce mi s-a întâmplat deoarece ani de zile nouă ni s-a spus să tăcem şi, sinceră să fiu, unele lucruri erau extrem de dureroase", a spus Douglas într-un mesaj pe Instagram.

Anturajul sportivei a confirmat apoi că aceasta a fost victima abuzurilor lui Larry Nassar.

Medicul Nassar este în arest, sub acuzaţiile de pornografie infantilă şi abuz sexual. Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual.

În octombrie 2016, o fostă gimnastă americană i-a dat în judecată pe antrenorii de origine română Bela şi Marta Karolyi pentru abuz fizic şi emoţional, dar şi pe medicul Larry Nassar, despre care susţine că a abuzat-o sexual. Fosta gimnastă spune că fostul medic al echipei SUA a abuzat-o sexual în timpul controalelor medicale şi că Bela şi Marta Karolyi ştiau de abuz şi nu au făcut nimic pentru a-l opri pe medic. Fosta sportivă mai susţine că Bela şi Marta Karolyi au abuzat-o la rândul lor, fizic şi emoţional.

Tânăra precizează că abuzul sexual a avut loc la ferma din Texas aflată în proprietatea familiei Karolyi, unde există şi o bază de pregătire pentru echipa de gimnastică a SUA.

Bela şi Marta Karolyi ar fi ignorat abuzurile sexuale care aveau loc la fermă şi ar fi "instituit un regim de intimidare şi teamă", lovindu-le pe gimnaste şi zgâriindu-le, privându-le de hrană şi apă, spunându-le că sunt grase şi făcându-le să se dezbrace până la lenjeria intimă astfel încât să fie judecate în faţa colegelor lor.

În vârstă de 21 de ani, Gabby Douglas are în palmares trei titluri olimpice şi două mondiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.