Federaţia Românâ de Handbal a anunţat, miercuri seară, că rezultatele celor mai recente teste pentru coronavirus sunt negative, inclusiv cel al Denisei Dedu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa României a fost testată miercuri, după ce a făcut teste şi marţi, cu rezultate negative. Până la anunţarea rezultatelor de miercuri, delegaţia urma să rămână în izolare.

În cazul Denisei Dedu şi Laurei Moisă, regimul de testare anunţat în urmă cu câteva ore de federaţie era următorul:

“Laura Moisă va fi testată joi dimineaţă şi apoi când se vor împlini 7 zile de la momentul izolării. Pentru a se putea realătura echipei, Laura trebuie să aibă 2 teste cu rezultat negativ.

Denisa Dedu a efectuat prima testare astăzi, la ora 7.30 şi va mai efectua una mâine, la aceeaşi oră. Dacă rezultatul este negativ pentru ambele testări, ea se va putea alătura lotului. Condiţiile pentru ca Denisa Dedu să facă parte din lot pentru meciul de mâine cu Germania vor fi aflate astăzi la şedinţa tehnică. Dacă va face sau nu parte din lot depinde şi de ora la care va veni rezultatul testului mâine”.

Laura Moisă a fost găsită infectată cu coronavirus după testarea obligatorie efectuată la intrarea în Danemarca. Denisa Dedu a avut atunci rezultat negativ, dar fiind coleega de cameră a lui Moise a fost izolată şi retestată.

România face parte din grupa D a turneului final al CE din Danemarca şi va juca, în ordine, cu Germania (3 decembrie), cu Polonia (5 decembrie) şi cu Norvegia (7 decembrie). Tricolorele, repartizate iniţial la Trondheim, vor evolua la Kolding după ce Danemarca a preluat întreaga organizare a turneului, în urma retragerii Norvegiei din calitatea de co-organizatoare, din cauza pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.