Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a trimis vineri o scrisoare preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, pentru confirmarea clară a participării jucătorilor născuţi în 1997 la Jocurile Olimpice, deşi aceştia nu vor fi U23 în 2021, informează FRF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am salutat public amânarea Jocurilor Olimpice, reiterând, în deplin acord şi cu mesajul FIFA, faptul că sănătatea sportivilor şi oferirea posibilităţii de a se pregăti în condiţii normale şi cu egalitate de şanse pentru competiţie reprezintă priorităţi fundamentale. România este calificată în proba olimpică de fotbal masculin pentru Jocurile Olimpice şi ne dorim să contribuim la o sărbătoare sportivă împărtăşită de toţi suporterii fotbalului mondial", se specifică în scrisoarea transmisă.

Printr-o scrisoare trimisă în această dimineaţă, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a solicitat preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, să confirme dreptul de participare la Jocurile Olimpice a jucătorilor născuţi în anul 1997.

Demersul FRF vine deoarece, în acest moment, regulamentul FIFA pentru competiţia fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice, referitor la dreptul de participare, spune: "Federaţiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naţionala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbalişti născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă“.

"Având în vedere situaţia specială creată prin amânarea proximei ediţii a Jocurilor Olimpice pentru anul 2021, considerăm necesară o completare a regulamentului acestei ediţii, prin adăugarea unei prevederi dedicate prin care să se confirme faptul că jucătorii născuţi în  1997 vor fi eligibili pentru ediţia Tokyo a Jocurilor Olimpice, chiar dacă aceştia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiţiei. Suntem convinşi de faptul că o confirmare publică a acestui aspect important va aduce clarificările regulamentare necesare asupra viitoarei competiţii", se specifică în scrisoare.

Din argumentele Federaţiei Române de Fotbal: "Confirmarea va aduce linişte jucătorilor eligibili ce aşteptau şansa acestui spectacol fotbalistic mondial, un vis devenit realitate pentru ei şi o oportunitate unică în carieră. Totodată, le va înlesni configurarea programului viitor de pregătire şi readaptare la competiţii, oferind spiritul normalităţii în aceste zile de restricţii şi incertitudini".

Marţi, 24 martie, Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat amânarea Jocurilor Olimpice "după 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021".

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.