Comitetul Executiv al FRF a aprobat, miercuri, noua variantă a Regulamentului de Organizare a Activităţii Arbitrilor de Fotbal (RODAAF). Una dintre modificări prevede că persoanele cu condamnări penale nu pot îndeplini niciun rol în arbitraj sau în calitate de observator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit frf.ro, revizuirea documentului, care fusese modificat doar parţial pe parcursul ultimelor 8 ani, s-a realizat pentru ca prevederile acestuia să se alinieze cerinţelor Convenţiei UEFA.

Versiunea finală a fost elaborată în urma consultărilor preşedintelui CCA, Kyros Vassaras, cu membrii comisiei şi cu juristul CCA, Paul Petrescu.

Printre modificările incluse în documentul aprobat se regăsesc:

reducerea stagiului de la categoria a II-a la categoria I de la 18 luni la 9 luni;

reducerea limitei minime de vârstă pentru examen Liga 2 de la 23 de ani la 21 de ani;

reducerea limitei minime de vârstă pentru examen Liga 3 de la 21 de ani la 19 ani;

posibilitatea de prelungire a limitei de vârstă pentru continuare activităţii în arbitraj la nivelul tuturor ligilor;

persoanele cu condamnări penale nu pot îndeplini niciun rol în arbitraj sau în calitate de observator.

Deciziile luate miercuri de Comitetul Executiv al FRF:

– Amână, cu unanimitate de voturi, pentru proxima şedinţă a Comitetului Executiv Regulamentul privind condiţiile de participare în Liga a 2-a.

– Amână, cu unanimitate de voturi, pentru proxima şedinţă a Comitetului Executiv Regulamentul de evaluare a condiţiilor minime privind participarea în Liga a 3-a.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul privind condiţiile de participare la campionatul naţional Liga 1 Feminin cu modificările discutate în cursul şedinţei şi incluse direct în regulamentul ce va fi publicat pe site-ul oficial al FRF (echipe de junioare, calificări antrenori, venit minim pentru un număr de jucătoare profesioniste).

– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţii arbitrilor de fotbal (RODAAF).

– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3, ediţia 2023/2024.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificările aduse Regulamentului privind Clasificarea Academiilor de Copii şi Juniori.

– Amână cu unanimitate de voturi pentru proxima şedinţă a Comitetului Executiv dezbaterile pentru aprobarea contractului cadru jucător-club.

– Aprobă cu unanimitate de voturi încheierea contractului între FRF şi compania Double Pass.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea calendarului competiţional al Ligii 1 de fotbal în sală pentru programul competiţional 2022/2023 conform propunerii domnului Cristian Vornicu, reprezentant al cluburilor de fotbal în sală.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificările programului competiţional de fotbal feminin.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea art. 45 alin 11 din ROAF privind cotele jucătorilor obligatorii pentru Campionatul naţional Liga a 3-a.

– Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii clubului ACS CAO 1910 în ACSF Oradea.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul contract pentru echipa naţională de fotbal în sală U19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.