Membrii Comitetului Executiv al FRF au validat propunerea de modificare a Regulamentului naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2020-2021, precum şi regulamentele privind procedurile comisiilor pentru acordarea licenţelor şi de monitorizare financiară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile de dezvoltare a fotbalului din România aprobate tot de către Comitetul Executiv în precedentele şedinţe au fost introduse în regulament.

Astfel, cluburile din Liga 1 care solicită licenţa pentru sezonul 2020-2021 trebuie:

Să acumuleze minimum 60 de puncte în procesul anual de clasificare a academiilor de fotbal pentru copii şi juniori

Să participe cu echipa Under 16 în competiţia dedicată acestei categorii de vârstă – Liga Elitelor

Să participe cu echipa de junioare U15 în Campionatul Naţional de fotbal feminin U15

Neîndeplinirea unuia dintre aceste criterii conduce la refuzarea licenţei pentru participarea în Liga 1.

De asemenea, a fost menţinută valoarea pragului de abatere acceptabilă de 10 milioane de lei, care poate ajunge până la 25 de milioane de lei, în condiţiile în care diferenţa este acoperită de aporturi de capital.

Sancţiunea pentru neîndeplinirea acestui criteriu va fi interzicerea legitimării de jucători seniori până la următoarea perioadă de evaluare a situaţiei financiare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.