Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi, că a încheiat un parteneriat valabil trei ani cu compania belgiană Pro Soccer Data, prin care a început implementarea unei baze de date unice la nivelul tuturor loturilor naţionale, de la under 15 până la seniori, reprezentative feminine şi masculine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit FRF, prin intermediul platformei Pro Soccer Data, stafurile reprezentativelor României vor putea accesa uşor şi într-un singur loc toate informaţiile de care au nevoie în pregătirea unei acţiuni şi pe durata acesteia: programul fiecărei zile de cantonament, monitorizarea jucătorilor în antrenamente şi meciuri, date medicale, clipuri video.

“Ne bucurăm să lucrăm cu Federaţia Română de Fotbal şi să contribuim la profesionalizarea activităţii fotbalistice din ţară. Am fost câteva zile la Bucureşti pentru un workshop cu toţi cei care vor lucra pe această platformă. Am văzut că toată lumea este motivată şi dornică să obţină cât mai multe reuşite”, a declarat Kevin Vermeulen, fondator Pro Soccer Data.

Compania belgiană înfiinţată în 2011 mai colaborează cu Ajax, cu federaţia din Belgia, cu asociaţia care administrează primile trei ligi de fotbal din Japonia.

“Prin intermediul acestei noi platforme se poate realiza o mai bună planificare la nivelul tuturor reprezentativelor. Avem semnate parteneriate cu mai mulţi furnizori de diferite servicii, de monitorizare a performanţei, servicii medicale. Acum toate informaţiile se vor regăsi în acelaşi loc şi vor fi mai uşor de analizat de către membrii staff-urilor. Inclusiv convocările vor putea fi realizate mai simplu”, a afirmat şi Vlad Munteanu, manager operaţional al naţionalei U21 şi al loturilor de juniori în cadrul FRF.

“E important că vom avea informaţii complete la toate categoriile de vârstă. Va fi o bază de date extrem de utilă mai ales pe termen lung, când vom avea posibilitatea să analizăm parcursul unui jucător pe o durată mai mare de timp”, a afirmat selecţionerul primei reprezentative, Cosmin Contra.

Platformele Pro Soccer Data şi Football Connect, cea din urmă baza de date a activităţii fotbalistice din România, vor fi conectate pentru a oferi mai multe informaţii utilizatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.