FRF, prin intermediul preşedintelui Răzvan Burleanu, a acordat votul României pentru candidatura Mexic/Canada/SUA la Congresul FIFA de la Moscova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

134 dintre voturile membrilor FIFA au mers către candidatura comună a Asociaţiei de Fotbal din Canada, a Asociaţiei Mexicane de Fotbal şi a Federaţiei de Fotbal din Statele Unite ale Americii. Grupul format din cele trei state nord-americane pentru a aduce Cupa Mondială peste Ocean a fost numit UNITED 2026.

UNITED 2026 a învins candidatura Marocului, care a adunat 65 de voturi ale membrilor prezenţi.

Reprezentantul Federaţiei Române de Fotbal la Congresul FIFA, preşedintele Răzvan Burleanu, a acordat votul României pentru UNITED 2026.

"Candidatura statelor nord-americane este mult mai viabilă decât cea a Marocului. Mexic, Statele Unite ale Americii şi Canada au disponibilitatea a 23 de arene deja funcţionale, faţă de cele 16 necesare, pe când statul african are aceste facilităţi doar în stadiu de proiect”, a precizat Răzvan Burleanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.