Naţionalele de handbal feminin ale Franţei şi Muntenegrului au obţinut victorii, joi, în primele meciuri din grupa principală I, la Campionatul European. România, liderul grupei a II-a, va debuta în această fază duminică, în compania Olandei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele înregistrate joi în grupa principală I sunt: Danemarca – Franţa 23-29 (11-17) şi Suedia – Muntenegru 28-30 (15-19). În urma rezultatelor, Franţa a adunat 4 puncte, iar Muntenegru pe primele 2.

Următoarele dispute în grupa I vor avea loc sâmbătă, între Suedia – Franţa şi Serbia – Rusia.

În grupa a II-a, partidele vor începe vineri, primele programate fiind între Spania – Germania şi Ungaria – Norvegia.

România, tot în grupa a II-a, va debuta duminică, în compania Olandei, de la ora 19.00. Tricolorele vor juca următoarele două meciuri în 11 decembrie, cu Spania (ora 19.00) şi în 12 decembrie, cu Ungaria (19.00).

Echipa României s-a calificat în grupa principală II cu maximum de puncte, 4, şi este lider înaintea acestei faze.

Tricolorele antrenate de Ambros Marton au încheiat grupa preliminară D cu trei victorii: România – Cehia 31-28 (17-11), România – Germania 29-24 (14-11), Norvegia – România 23-31 (12-18).

Meciurile din grupele principale se joacă la Nantes şi Nancy, pentru calificarea în semifinale, cu primele două clasate în fiecare grupă şi programate în 14 decembrie, iar ulterior finalele (Paris, 16 decembrie).

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.