Preşedintele Emmanuel Macron a vorbit joi despre decizia anumitor ţări occidentale (Statele Unite, Regatul Unit, Canada, Australia) de a boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-22 februarie 2022). El a reiterat că Franţa nu va urma exemplul acestora, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să fim clari, fie spunem: facem un boicot complet şi nu trimitem sportivi; fie spunem: încercăm să reluăm lucrurile şi să avem o treabă, o acţiune utilă ca întotdeauna la nivel internaţional",, a declarat preşedintele, înainte de a adăuga că să se decidă un boicot pur diplomatic, dar nu sportiv, olimpiadei. Este o măsură "foarte mică şi simbolică".

În ultimele zile, SUA, Canada, Australia şi Marea Britanie au decis boicotarea diplomatică a evenimentului, acuzând Beijingul în special de nerespectarea drepturilor omului, mai ales faţă de vizitele comunităţii uigure sau Hong Kong. În schimb, Beijingul a avertizat că ţările care boicotează diplomatic Jocurile Olimpice din 2022 "vor plăti".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.