Americanul Frances Tiafoe, locul 26 ATP şi cap de serie 22, s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului de grand slam US Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tiafoe a trecut în sferturile de finală de Andrei Rublev (Rusia, locul 11 ATP şi cap de serie 9), scor 7-6 (3), 7-6 (0), 6-4, în două ore şi 35 de minute.

Frances Tiafoe este primul tenismen american de culoare care ajunge în semifinale la US Open, după 1972, când a reuşit performanţa Arthur Ashe. Pentru Tiafoe este prima prezenţă în semifinalele unui grand slam.

În penultimul act, Tiafoe îl va întâlni pe câştigătorul meciului  Jannik Sinner (Italia, locul 13 ATP şi cap de serie 11) - Carlos Alcaraz (Spania, locul 4 ATP şi cap de serie 3).

În cealaltă semifinală se întâlnesc rusul Karen Khachanov, locul 31 ATP şi cap de serie 27, şi norvegianul Casper Ruud, locul 7 ATP şi favorit 5.

Semifinaliştii îşi asigură un premiu de 705.000 de dolari. Câştigătorul turneului va obţine 2,6 milioane de dolari, iar jucătorul învins în finală va primi 1,3 milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.