Federaţia Română de Tenis organizează un concurs de selecţie pentru echipa de Cupa Davis, la care vor participa, între 29 şi 31 martie, opt tineri jucători, împărţiţi în două grupe. Doi tensimeni astfel selecţionaţi vor face parte din lotul lărgit al echipei României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Continuând procesul de formare a noii echipe de Cupa Davis, proces început anul trecut, în septembrie, când jucătorii tineri au luat parte pentru prima dată la întâlniri oficiale, colectivul tehnic responsabil a convocat 8 jucători, cu vârsta între 17 şi 23 ani, la o serie de meciuri de pregătire şi selecţie. Este vorba despre Bogdan Borza, Gabi Adrian Boitan, Edris Fetişleam, Călin Manda, Vladislav Melnic, Dan Alexandru Tomescu, Filip Cristian Jianu şi Ştefan Francisc Paloşi, împărţiţi în două grupe: Grupa <Copil> - 1.Borza, 4. Manda, 6. Tomescu, 7. Jianu , respectiv Grupa <Tecău> - 2. Boitan, 3. Fetişleam, 5. Melnic, 8. Paloşi. Primii doi rezultaţi în urma acestui turneu de selecţie, programul meciurilor urmând a fi stabilit în cursul zilei de azi,  vor face parte din lotul lărgit pentru întâlnirea din aprilie 2018 de la Cluj, primind de asemenea şi o sumă consistentă de bani. Pe termen lung, din acest grup de jucători, la care sigur se vor adăuga şi alţii în următoarea perioadă, vom selecţiona noii componenţi ai lotului de Cupa Davis, care, alături de cei deja consacraţi, vor încerca să readucă echipa României în prima grupă valorică. Responsabile de această acţiune sunt Federaţia Română de Tenis şi echipa tehnică de Cupa Davis. Meciurile se vor desfăsura în perioada 29-31 Martie la CNT.  Convocarea a fost făcută pe baza clasamentului ATP şi ITF la zi, precum şi pe baza observării activitătii jucătorilor tineri în ultima perioadă", se arată într-un comunicat al FR Tenis. 

România va întâlni, la 7 şi 8 aprilie, la Cluj-Napoca, echipa Marocului, în turul al doilea al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.