Federaţia Română de Rugby a anunţat, într-un mesaj pe Facebook, că este alături de Federaţia Georgiană de Rugby, forul gruzin confruntându-se cu situaţia medicală critică în care se află antrenorul echipei naţionale, Levan Maisashvili, internat de o lună într-un spital din Johannesburg (Africa de Sud).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diagnosticat pozitiv cu COVID-19 în timpul turneului pe care Lelos îl făceau în Africa de Sud, acesta a suferit complicaţii la nivelul plămânilor fiind ventilat mecanic.

“Toată lumea cunoaşte marea rivalitate sportivă dintre naţiunile noastre, dar puţini văd dincolo de aceasta valorile pe care ea există: prietenia, respectul şi o mare stimă, valori care leagă cele două ţări. Am primit cu tristeţe vestea despre starea de sănătate şi situaţia medicală în care se află antrenorul echipei naţionale, Levan Maisashvili. Dorim să îi transmitem atât lui, cât şi familiei sale gândurile noastre bune. Georgienii sunt foarte bine cunoscuţi puterea lor de luptă şi suntem convinşi că şi Levan va avea puterea să depăşească acest moment critic. Ne dorim să se revină cât mai repede în Georgia şi să ne întâlnim, ca până acum, pe teren, la meci, ca să onorăm încă o dată acest frumos sport.”, se arată în mesajul de susţinere trimis de Alin Petrache, preşedintele FRR.

Echipa Georgiei s-a deplasat în luna iunie în Africa de Sud pentru a susţine două meciuri test în compania Springboks. Prima partidă programată pe 2 iulie s-a terminat cu victoria sud-africanilor, 40-9, cea de-a doua fiind anulată din cauza numeroaselor cazuri de jucători testaţi pozitiv la COVID-19 din rândul ambelor echipe.

Printre cei testaţi pozitiv s-a aflat şi antrenorul principal al Lelos, Levan Maisashvili. Internat de o lună într-un spital din Johannesburg, starea acestuia s-a înrăutăţit de a o zi la alta, fiind nevoie să fie  ventilat mecanic.

“Din păcate starea lui este în continuare critică, dar nu ne pierdem speranţa că îşi va reveni. Optimismul nostru este dat de tehnologiile de ultimă generaţie care se folosesc pentru ameliorarea stării lui şi de faptul că beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale, în plus să nu uităm puterea lui extraordinară de luptă”, a declarat Ioseb Tkemaladze, preşedintele Federaţiei Georgiene de rugby.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.