Marius Tincu a devenit antrenor principal interimar al naţionalei de rugby a României, iar Lynn Howells va fi consultant tehnic din partea World Rugby.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Apropierea Rugby Europe International Championship 2019, o competiţie esenţiala pentru echipa naţională, face obligatorie asigurarea celor mai bune condiţii de pregătire şi antrenament pentru Stejari în drumul lor spre evoluţii cât mai bune. Astfel, consultanţii de la Înalta Performanţa a World Rugby (Calvin Morriss si Richie Dixon) au recomandat ferm să fie numit un antrenor principal interimar şi un consultant tehnic pentru perioada Campionatului European, care începe în luna februarie şi se încheie în luna martie. În acest sens au fost contactaţi Marius Tincu şi Lynn Howells, ambii cunoscând importanţa competitiei pentru jucători, federaţie, parteneri şi suporteri. Urmează trei partide acasă şi este vital ca echipa naţională să aibă tot ceea ce este necesar pentru a face faţa adversarilor săi şi pentru a onora încrederea suporterilor", a anunţat site-ul FRR.

“Am fost plăcut surprins de propunerea de a reveni printre Stejari, cei cinci ani cât am fost antrenor al pachetului de înaintare au fost ani frumoşi pentru mine, ani în care am crescut ca antrenor, ca om. Mi-am dorit din prima clipă să revin, discuţiile mai lungi au fost însă cu familia mea pentru că le va fi greu să se descurce fără mine o perioadă şi am nevoie de sprijinul lor 100% pentru a putea face asta. Este o postură nouă pentru mine, o provocare, sunt foarte încântat şi cu mare dorinţă de muncă. Ştiu unde revin, îi cunosc pe băieţi, cu unii am jucat, pe unii i-am antrenat, pe unii urmează să îi cunosc, însă sunt pozitiv că vom reuşi să facem lucruri frumoase împreună. Vin într-un moment greu pentru rugbyul românesc, neparticiparea în premieră la Cupa Mondială şi rezultatele înregistrate în luna noiembrie a anului trecut, toate fac foarte dificile aceste timpuri. Este important să lăsăm orice interes personal, orice ambiţie şi orgoliu şi să punem tot ce avem în folosul echipei, in scopul comun de a ajuta România să îşi găsească stabilitatea şi să îşi reafirme valoarea pe plan mondial. De aceea, solicit sprijinul federaţiei, cât şi pe cel al suporterilor, ca să fim cu toţii alături de echipă, alături de Stejari, să ne ajute şi mai ales, să ne susţină. Echipa naţională are nevoie de timp şi multă muncă, foarte multă muncă. Vor fi rezultate care îi vor dezamăgi pe unii, îi vor bucura însă pe alţii, dar vreau să îi asigur pe toţi ca în fiecare meci, vom da 100% pentru România, jucători şi staff”, a declarat Marius Tincu.

“Pentru mine este o mare bucurie să vin şi să lucrez cu oamenii pe care îi respect, care mi-au lipsit în această perioadă, să vin alături de prieteni. Am rămas apropiat de rugbyul românesc, am urmărit meciurile echipei, pe cele din noiembrie, şi m-am bucurat că băieţii au câştigat cea mai importantă partidă, cea cu Portugalia, după care, nu ştiu, în celelalte parcă şi-au pierdut plăcerea de a juca. Sunt nerabdător să mă alătur echipei şi staff-ului tehnic şi îl pot asigura pe Marius Tincu că va avea în mine un sprijin, voi fi acolo să îl ajut cu un sfat, cu o părere,  cu o idee, dacă va considera că este necesar”, a declarat Lynn Howells.

Marius Tincu (40 ani), care a îmbrăcat de 53 de ori tricoul cu frunza de Stejar şi a participat la două ediţii ale Cupei Mondiale ca jucător, nu este la prima colaborare cu echipa României. Acesta a debutat oficial în postura de antrenor al pachetului de înaintare în 2012, cu meciurile din Cupa Europeana a Naţiunilor (actuala Rugby Europe International Championship), activitate pe care a încheiat-o în iunie 2017.

Lynn Howells a fost antrenorul principal al Stejarilor între februarie 2012 şi martie 2018. Sub conducerea lui, Stejarii au disputat 70 de meciuri, din care au câştigat 48, au obţinut un rezultat de egalitate şi au pierdut 21, procentul de victorii fiind de 68%. Cu acesta pe banca tehnică, România a câştigat un titlu de campioana europeană, patru titluri în World Rugby Nations Cup (fost IRB) şi a participat la Cupa Mondială de Rugby din 2015 din Anglia, unde Stejarii au înregistrat o victorie, cu Canada (17-15) – cea mai mare revenire din istoria competiţiei şi trei înfrangeri - în meciul cu Irlanda stabilindu-se recordul de spectatori al competiţiei: 89267.

Astfel, România va avea pentru acest sezon competiţional, următorul staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi si Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby.

Naţionala de seniori a României va debuta în sezonul 2019 al Rugby Europe International Championship pe data de 9 februarie, pe Cluj Arena, împotriva Georgiei. Stejarii vor întâlni pe 16 februarie, la Botoşani, Germania, pe 3 martie, la Madrid, Spania, pe 9 martie la Botoşani, Rusia şi pe 17 martie, la Bruxelles, Belgia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.