Federaţia Română de Canotaj are, din această lună, contract colectiv de muncă la nivel de unitate 2020 – 2022, primul astfel de contract din istoria forului, a anunţat Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ITM Bucureşti a trimis, joi, la sediul federaţiei, contractul vizat şi înregistrat. De la data intrării în vigoare a Contractului colectiv de muncă, salariaţii sunt protejaţi o dată în plus şi obţin suplimentar unele drepturi, se arată pe site-ul sindicatmts.ro.

Este primul Contract colectiv de muncă din istoria FR Canotaj şi prima negociere colectivă  a SNST cu o federaţie sportivă naţională.

Cele mai importante dintre avatajele obţinute în urma negocierilor sunt următoarele:

-        Salariaţii beneficiază de un spor pentru condiţii de muncă grele, periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază, acordat în condiţiile legii.

-        Salariaţii care lucrează în condiţii de muncă grele, periculoase sau vătămătoare, beneficiază, la cerere, de un concediu de odihnă suplimentar de 5 zile lucrătoare pe an.

-        Personalul din cadrul instituţiei beneficiază de vouchere de vacanţă şi indemnizaţie de hrană, precum şi de orice alte beneficii prevăzute de lege sau negociate de către organizaţia sindicală reprezentativă cu angajatorul, în condiţiile prevăzute şi permise de lege şi de prezentul contract colectiv de muncă.

-        Angajatorul împreună cu organizaţia sindicală semnatară stabilesc, de comun acord, în condiţiile legii, perioada în care se vor acorda voucherele de vacanţă şi regulamentul de acordare a acestora.

-        În cazul în care vor fi luate măsuri de reorganizare ori de reducere a activităţii soldate cu concedieri individuale sau colective din iniţiativa ordonatorului de credite, în conformitate cu prevederile Codului muncii pentru astfel de situaţii care intervin din motive neimputabile salariatului, angajatorul are obligaţia să acorde salariaţilor concediaţi compensaţii băneşti conform prevederilor prezentului contract.

-        Organizaţia sindicală semnatară va desemna reprezentanţi care vor participa în cadrul şedinţelor organului colegial de conducere când se dezbat puncte pe ordinea de zi ce vizează direct sau indirect personalul, precum şi la întocmirea şi elaborarea proiectului de buget pentru anul următor.

-        Salariaţii membri ai organizaţiei sindicale semnatare beneficiază de o zi liberă plătită în fiecare an în data de 6 aprilie – Ziua Internaţională a Sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.