Membrii delegaţiei tricolore care vor reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European Friuli Venezia Giulia, din perioada 21-28 ianuarie, au participat joi la ceremonia de prezentare a Echipei Olimpice, la Izvorani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele COSR Mihai Covaliu, ministrul Sportului Eduard Novak, secretarul general COSR Geroge Boroi şi adjuncţii Şefului de Misiune Liliana Dorneanu şi Cirpian Gheorghe, i-au încurajat pe sportivii prezenţi la Complexul Olimpic ”Sydney” 2000 din Izvorani, informează COSR.

Team Romania va avea 18 sportivi la FOTE Friuli Venezia Giulia 2023 din Italia. Ei vor concura la opt discipline sportive -biatlon, patinaj artistic, schi alpin, schi alpinism, schi fond, sărituri cu schiurile, short track şi snowboard.

Jurământul sportivilor a fost rostit de Elisabeta Duicu (biatlon), care va fi şi purtătoare de drapel la Ceremonia de Deschidere, alături de săritorul Mircea Jipescu.

Jurământul antrenorilor a fost rostit de Rareş Manea, de la schi alpinism.

Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial şi european la sabie, i-a asigurat pe sportivi că nu sunt singuri în această călătorie olimpică pe care o încep la Festivalul Olimpic.

”Credeţi în voi şi faceţi din această competiţie începutul unei poveşti care să traverseze etapele unei cariere de succes. Atitudinea este foarte importantă atunci cînd vorbim de un nou început şi este esenţial să fiţi perseverenţi. Depinde de voi ca acest start să vă inspire, să vă dea încredere pentru a continua pe drumul olimpic până în vârf. Avem încredere în voi!”, a spus Mihai Covaliu.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, i-a încurajat pe sportivi să lupte pentru visurile lor şi a menţionat că îşi doreşte să dezvolte infrastructura pentru sporturile de iarnă: ”Vă doresc să vă împliniţi visurile. Mi-ar fi plăcut să fiţi mai mulţi şi mulţumesc COSR pentru că au fost sprijiniţi sportivi de la discipline unde nu există finanţare de la Minister. Sporturile de iarnă sunt extrem de frumoase şi cred că merită investiţia în infrastructura necesară. Măcar un patinoar în fiecare reşedinţa de judeţ şi lucrurile pot arăta altfel. Vă doresc să luptaţi pentru visurile voastre şi să aveţi succes!”.

Sportivii vor pleca vineri dimineaţă spre Italia unde vor face joncţiunea cu cei de la sărituri cu schiurile. Şeful de Misiune Dragoş Tătaru îi aşteaptă pe membrii Team Romania în Italia.

Reprezentanţii României la FOTE:

FOTO: Facebook COSR
FOTO: Facebook COSR

Biatlon – 4 sportivi

Maria Elisabeta Duicu, Andreea Nicoleta Şchiop, Horia Nicolae Urs, Nicolae Zichil;

antrenori - Tudor Gîrbacea, Daniel Mazîlu

Patinaj artistic – 1 sportiv

Andrei Tudor Dominic; antrenor - Florent Francisco Amodio

Sărituri cu schiurile – 3 sportivi

Moise Alexandru Folea, Andra Maria Gheorghe, Mircea Ştefan Jipescu; antrenori - Constantin Beldea, Csaba Magdó-Németh

Schi alpin – 2 sportivi

Jennifer-Barbara Nagy-Remetean, Alexandru Matei Oancea; antrenori - Alexandru George Barbu, Viorel Sebastian Selejan

Schi alpinism – 3 sportivi

Alexia Maria Blajiu, Lorena-Azota Bolîndu, Tudor Zaharia Dobre; antrenori - Alexandra Petruţa Manea, Rareş Iulian Manea

Schi fond – 2 sportivi

Ionuţ Alexandru Costea, Maria Toma; antrenori - Iulian Grama, Costel Terciu

Short track – 1 sportiv

Nóra Barta; antrenor Zsolt Kalamár-Kertész

Snowboarding – 2 sportivi

Ştefan Lazăr, Kata Mandel; antrenor - Géza Loránt Kinda

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.