Suedeza Pia Sundhage a fost numită selecţioner al echipei naţionale de fotbal feminin a Elveţiei, a anunţat marţi Federaţia Elveţiană de Fotbal. Tot marţi, Federaţia Engleză a anunţat că Sarina Wiegman va rămâne la cârma naţionalei Angliei până în 2027.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pia Sundhage (63 de ani) a semnat un contract pînă la finalul anului 2025, urmând să pregătească naţionala feminină helvetă pentru turneul final al Euro 2025, al cărei gazdă va fi chiar ţara cantoanelor.

„Angajarea Piei Sundhage este o nouă piatră de hotar pentru fotbalul feminin elveţian. Ea a acceptat entuziasmată proiectul nostru de a dezvolta echipa naţională feminină şi a acceptat să ne pregătească jucătoarele pentru Euro 2025, din Elveţia”, a declarat preşedintele Federaţiei Elveţiene (ASF), Dominique Blanc.

 

Pia Sundhage are în palmares două medalii olimpice de aur (2008 şi 2012) şi o medalie de argint la Mondialul din 2011 cu Statele Unite, o medalie olimpică de argint (2016) cu Suedia şi o Copa America (2022) cu Brazilia.

Tot marţi, olandeza Sarina Wiegman a anunţat că şi-a prelungit cu trei ani, până în 2027, contractul cu echipa naţională feminină a Angliei, alături de care a cucerit titlul continental în 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.