Gruparea de fotbal american New Orleans Saints a fost amendată, sâmbătă, cu 550.000 de dolari de către NFL pentru că ar fi simulat accidentarea unui jucător. Franciza din Louisiana a negat faptele şi a anunţat că vrea să facă recurs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa din Louisiana a fost acuzată că a simulat accidentarea unuia dintre jucătorii săi (fundaşul Cameron Jordan) în timpul meciului împotriva Tampa Bay Buccaneers de luni trecută, în cea de-a 13-a etapă a sezonului regulat.

Gruparea va trebui să plătească 350.000 de dolari. Antrenorul Dennis Allen va plăti 100.000 de dolari, în timp ce coordonatorul defensiv Ryan Nielsen şi Jordan vor plăti 50.000 de dolari fiecare.

În timpul meciului, în ultimul sfert, fundaşul New Orleans şi-a abandonat pentru scurt timp colegii după ce s-a accidentat la picior. Odată tratat, el a revenit să joace. NFL consideră că Saints a făcut acest lucru pentru a întârzia cursul jocului. Într-un comunicat de presă, gruparea  din urmă a contestat faptele. Echipa plănuieşte să facă recurs, la fel ca şi cei sancţionaţi.

Decizia NFL este urmare a distribuirii unui memoriu către cele 32 de echipe ale ligii săptămâna trecută, în care se afirma că „orice încercare deliberată a unei echipe şi/sau a unui jucător de a opri jocul în mod inutil, de a prelungi sau a întârzia (acest) proces, de a profita în mod nedrept de o oprire de joc [...] va fi considerată o „acţiune neloială” şi poate face obiectul unor măsuri disciplinare, pe lângă orice penalizare aplicată pe teren de arbitri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.