Rusul Artur Taimazov, născut în Oseţia şi care a concurat pentru Uzbekistan, a pierdut a doua medalie olimpică de aur, câştigată la JO-2012, la categoria 120 de kilograme, la lupte libere, după ce probelele ce i-au fost recoltate la Londra au fost reanalizate, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost depsitat pozitiv cu dehidroclormetiltestosteron (turinabol).

În 2016, lui Taimazov i-a fost retrasă medalia de aur cucerită la JO de la Beijing, din 2008, tot pentru un steroid oral.

Artur Taimazov, care este astăzi politician în Rusia, în vârstă de 40 de ani, a rămas cu medalia de aur de la JO din 2004, de la Atena, şi cu argintul câştigat la JO din 2000, de la Sydney.

Până în prezent, 60 de sportivi au fost descalificaţi pentru dopaj după JO de la Londra, în cadrul programului CIO de retestare a probelor recoltate. Dintre aceştia, 24 de sportivi şi-au pierdut medaliile, opt pe cele de aur.

Înaintea şi în timpul competiţiei din 2012 au fost prinşi dopaţi nouă sportivi.

În 2015, perioada în care pot fi retestate probele recoltate a crescut de la opt la zece ani. Însă măsura nu se aplică retroactiv, astfel că doar până vara viitoare mai pot fi depistaţi pozitiv sportivi care au participat la Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.