Administratorii drepturilor comerciale ale Formulei 1 au anunţat, marţi, calendarul complet al sezonului 2020, care va avea în total 17 curse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii F1 au confirmat încă patru mari premii, unul în Turcia, la 13-15 noiembrie, două în Bahrain, la Sakhir, în 27-29 noiembrie şi 4-6 decembrie, şi altul, ultimul al sezonului, la Abu Dhabi (Yas Marina), la 11-13 decembrie.

Astfel, Marele Circ revine după nouă ani la Istanbul, pe unul dintre cele mai apreciate circuite din "opera" arhitectului Hermann Tilke.

Până în prezent, au avut loc şase etape, două în Austria, la Spielberg, două în Marea Britanie, la Silverstone, câte una în Ungaria, la Hunharoring, şi Spania, la Barcelona.

Următorul grand prix va avea loc în Belgia, la Spa-Francorchamps, în week-end-ul următor. Mai sunt în calendar cursele de la Monza (Italia), 4-6 septembrie, Mugello (Italia), 11-13 septembrie, Soci (Rusia), 25-27 septembrie, Nurburgring (Germania), 9-11 octombrie, Portimao (Portugalia), 23-25 octombrie, şi Imola (Italia), 31 octombrie - 1 noiembrie.

Campionatul Mondial de Formula 1, ediţia 2020, care iniţial avea 22 de etape, a fost perturbat de pandemia de coronavirus. Competiţia ar fi trebuit să înceapă la 15 martie, în Australia, dar a fost amânată până la 5 iulie.

Multe curse au fost anulate, în timp ce evenimentele de la Mugello, Nurburgring, Portimao, Imola şi Istanbul nu au figurat în calendarul iniţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.