Echipa de Formula 1 Force India îşi va schimba numele şi ar putea deveni Force One, informează autosport.com. Patronul team-ului, omul de afaceri Vijay Mallya, doreşte un nume mai atractiv pentru echipa sa, în scopul de a găsi mai uşor sponsori, după ce a eşuat în încercarea de a obţine finanţare din ţara sa natală, India.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, în Marea Britanie, unde se află sediul echipei, au fost înregistrate mai multe companii, cu numele Force One Grand Prix, Force One Racing, Force One Team, Force One Technologies, Force One Hospitality şi Force One Brand.

Firmele de mai sus au un singur reprezentant deocamdată, pe Thiruvannamalai Laskshimi Kanthan, contabil şi consultant financiar, partener al lui Mallya şi director al Force India F1.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Istoria actualei echipe indiene începe în 1990, când omul de afaceri irlandez Eddie Jordan a fondat team-ul care i-a purtat numele. În 2005, echipa a fost cumpărată de Midland Group, deţinut de canadianul de origine rusă Alex Shnaider, care a vândut-o în 2006 olandezilor de la Spyker Cars. La finalul anului 2007, echipa a fost cedată din nou, indianului Mallya, pentru 90 de milioane de euro. Sub patronajul lui Vijay Mallya, Force India a avut o ascensiune constantă, devenind una dintre cele mai solide echipe din clasa de mijloc a Formulei 1.

Cele mai bune rezultate le-a obţinut anul trecut, când Force India a ocupat locul al patrulea în clasamentul constructorilor, după "giganţii" Mercedes, Red Bull şi Ferrari şi "peste" Williams şi McLaren. Forma bună continuă în acest an, mexicanul Sergio Perez şi francezul Esteban Ocon fiind o prezenţă obişnuită în Top 10 la cursele disputate până în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.