Florin Şari, manager de proiect Euro-2020 la Bucureşti din partea FRF, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că toate garanţiile guvernamentale în vederea competiţiei au fost implementate şi că întregul proces nu a fost afectat de schimbările de la nivelul executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“La momentul actual toate garanţiile guvernamentale au fost implementate. Indiferent ce guvern a fost la Palatul Victoria s-au respectat întru totul scrisorile de garanţie şi au fost implementate corespunzător”, a spus Şari, precizând că stabilitatea relaţiei s-a menţinut prin intermediul comitetului interministerial.

Florin Şari a menţionat că gazonul hibrid pentru Arena Naţională este o alegere venită “pe trendul încălzirii globale”. “Alegerea unui gazon hibrid vine pe trendul încălzirii globale. În România, ca să ai eventimente fotbalistice de calitate, trebuie să le joci pe gazon hibrid. Rata de supravieţuire a gazonului este mult mai bună, uzura este mai scăzută. Un gazon natural dacă se joacă pe el până în 40 de meciuri într-un sezon supravieţuieşte, dacă se joacă peste 40 de meciuri într-un sezon, trebuie schimbat. Decizia de schimbare aparţine municipalităţii. Gazoane hibride vor fi instalate şi pe stadioanele Ghencea, Arcul de Triumf şi Giuleşti”.

Şari a mai spus că infractructura rămasă după Euro-2020 va contribui la dezvoltarea fotbalului: “UEFA operează cu conceptul de moştenire. Rămân infrastructura, stadioane, terenuri… Vom încerca să atragem şi alte competiţii sportive, stadioanele au caracter multifunctional, vor profita şi alte ramuri sportive de ele şi cele 400 de terenuri ne vor ajuta să dezvoltăm ecosistemul fotbalului în România”.

“Fotbalul, aşa cum arată el astăzi în România, contribuie la bunăstarea naţiunii cu aproximativ 750 de milioane de euro, pe diverse paliere. Vrem ca această contribuţie să ajungă undeva la circa cinci la sută din PIB”, a mai afirmat el.

Arena Naţională va găzdui în iunie patru meciuri ale Euro-2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.