Echipele australiene Thanasi Kokkinakis/Nick Kyrgios, benficiară a unui wild card, şi Matthew Ebden/Max Purcell vor juca finala de dublu de la Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kokkinakis şi Kyrgios au trecut, joi, cu scorul de 7-6 (4), 6-4, de cuplul Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Spania/Argentina), cap de serie numărul 3.

Ebden şi Purcell au învins, cu scorul de 6-3, 7-6 (9), perechea Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), cap de serie numărul 2.

Câştigătorii probei vor primi un premiu total de 675.000 de dolari australieni (425.000 de euro) şi câte 2.000 de puncte ATP. Învinşii vor încasa un cec total de 360.000 de dolari australieni (227.000 de euro) şi câte 1.200 de puncte ATP.

Tot joi, a fost stabilită şi finala de dublu feminin. Echipa cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cap de serie numărul 1, a învins, cu scorul de 6-2, 6-3, cuplul Veronika Kudermetova/Elise Mertens (Rusia/Belgia), cap de serie numărul 3.

În cealaltă semifinală, perechea Anna Danilina/Beatriz Haddad Maia (Kazahstan/Brazilia) s-a impus, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, în faţa cuplului japonez Shuko Aoyama/Ena Shibahara, cap de serie numărul 2.

Premiile pentru ultimul act sunt aceleaşi ca la băieţi, iar punctele sunt un pic diferite, câte 1.300 pentru învinse, respectiv 2.000.

Finala masculină de dublu va avea loc sâmbătă, iar cea feminină, duminică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.