Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovici, favorit 2, s-a calificat în finala US Open pentru a zecea oară, şi va juca pentru titlu cu rusul Daniil Medvedev, cap de serie 3, care l-a eliminat pe deţinătorul titlului şi principalul favorit, Carlos Alcaraz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Djokovici a ajuns la 36-a finală de grand slam din carieră după ce a trecut de americanul Ben Shelton, locul 47 mondial, scor 6-3, 6-2, 7-6 (4).

Este pentru a treia oară într-un an când el joacă finala la toate cele patru turnee de grand slam, după cele 2015 şi 2021.

Djokovici, care şi-a asigurat deja revenirea pe prima poziţie ATP, va evolua pentru a egala recordul lui Margaret Court, de 24 titluri de grand slam câştigate.

Adevrsarul din finalăă va fi rusul Daniil Medvedev, care a trecut de Carlos Alcaraz, scor 7-6 [3], 6-1, 3-6, 6-3.

La 27 de ani, Medvedev va juca a cincea finală de grand slam a carierei. El a câştigat o singură dată, chiar împotriva lui Novak Djokovici, în 2021, chiar la US Open.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.