Formaţia franceză Olympique Marseille şi echipa spaniolă Atletico Madrid vor juca, miercuri seară, de la ora 21.45, la Lyon, pentru câştigarea Ligii Europa. Atletico este aproape de un al treilea trofeu, în timp ce Olympique ar putea câştiga în premieră al doilea titlu european ca importanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Olympique Marseille a început drumul spre finala Ligii Europa din turul trei preliminar, în timp ce Atletico Madrid a venit după ce a fost eliminată din grupele Ligii Campionilor.

Marseille a jucat de patru ori până acum în finale ale competiţiilor UEFA, în timp ce Atletico se află la a noua, a cincea în ultimele nouă sezoane.

Olympique Marseille a câştigat o singură finală, cu AC Milan, în Liga Campionilor, în 1993.

Atletico a câştigat trei din cele opt mari finale jucate, prima în 1962, Cupa Cupelor, şi de două ori Liga Europa, în 2010 cu Fulham şi în 2012 cu Athletic Bilbao, la Bucureşti.

Echipa probabile de miercuri sunt următoarele:

Olympique Marseille: Mandanda - Sakai, Rami, Luiz Gustavo, Amavi - Anguissa, Sanson -  Thauvin, Payet, Ocampos - Germain. Antrenor: Rudi Garcia

Atlético Madrid: Oblak - Vrsaljko, Giménez, Godín, Lucas - Koke, Saúl Ñíguez, Gabi, Correa - Griezmann, Costa. Antrenor: Diego Simeone

La finala de la Lyon, echipa gazdă este considerată Olympique Marseille, după tragerea la sorţi din semifinale.

Trofeul Ligii Europa cântăreşte 15 kilograme, iar 40 de medalii sunt pregătite pentru jucători şi staff.

Înaintea meciului, DJ Ofenbach va susţine un recital.

Ambasadorul finalei este fostul fundaş francez Eric Abidal, născut la Lyon.

Meciul va fi arbitrat de olandezul Bjorn Kuipers, ajutat de compatrioţii săi Sander van Roekel şi Erwin Zeinstra, în timp ce arbitru de rezervă va fi polonezul Szymon Marciniak.

Asistenţi adiţionali au fost desemnaţi Danny Makkelie şi Pol van Boekel.

Rezervă pentru asistenţi va fi olandezul Mario Diks.

Finala Ligii Europa va fi transmisă de Pro TV şi Telekom Sport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.