Josep Guardiola, antrenorul echipei engleze Manchester City, crede că în meciurile foarte importante, aşa cum sunt finalele, există momente când nu se mai aplică nicio tactică şi singurul lucru care produce efecte este doar dorinţa jucătorilor de a câştiga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guardiola ştie că Inter Milano nu este o echipă uşor de citit: „Sunt multe faţete ale aceleiaşi echipe. Inter este o formaţie care nu ştie doar să se apere deşi există convingerea că echipele italiene doar asta ştiu să facă. Însă Inter poate face multe alte lucruri", a spus Guardiola.

„Inter are capacitatea de a păstra mingea şi de a finaliza, ei ştiu să atace din centru şi din flancuri. Vom încerca să ne apărăm cât mai bine, atât sus, cât şi jos. Într-o finală trebuie să fii stabil. Apără bine, atacă şi ai controlul. Trebuie să ai răbdare. Cel mai important este să te gândeşti că meciul începe de la 0-0 şi nu pierdem. Echipele italiene pot crede că la 0-0 e ca şi cum ar câştiga, dar nu câştigă. Este 0-0 şi atât", a continuat antrenorul catalan al lui Manchester City.

„Este important să avem un plan în finală şi vom comunica asta jucătorilor. Dar finalele sunt meciuri unice şi, dacă merge prost, putem pune mai mulţi atacanţi. Sau poate punem şapte fundaşi central! Încă nu ştiu. Sunt momente când meciul o ia razna şi atunci nu mai e nicio tactică. Trebuie doar ca jucătorii să aibă dorinţa de a merge mai departe şi de a juca cu inima”, a completat Guardiola.

Întrebat de forma mai slabă prin care trece norvegianul Haaland, care a marcat 52 de goluri în 52 de meciuri în întreg sezonul, Guardiola a răspuns: „Nu mă aflu aici ca să discut despre media golurilor marcate de Erling. Nu cred că există multe persoane care să se îndoiască de capacitatea lui Haaland de a marca goluri. Mâine el va fi gata să e ajute să câştigăm Liga Campionilor”, a încheiat Guardiola, care ar putea deveni primul antrenor care reuşeşte tripla istorică (Liga Campionilor, titlu, cupă) cu două echipe, după cea realizată cu FC Barcelona în 2009.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.