Într-un document consultat de AFP şi dat publicităţii marţi, FIFA anunţă că va permite, în timpul Cupei Mondiale, anumite gesturi de susţinere pentru demonstraţiile din Iran.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FIFA va autoriza folosirea pe stadioanele din Qatar a bannerelor cu sloganul ”Femei, Viaţă, Libertate”, precum şi portrete ale victimei regimului de la Teheran, Mahsa Amini, a cărei moarte a stârnit actualele mişcări de protest din Iran.

„FIFA autorizează mesajele de promovare a drepturilor omului, iar poziţia FIFA este că sloganul Femei, Viaţă, Libertate sau numele şi portretele lui Mahsa Amini sunt autorizate pe stadioane”, se scrie în documentul consultat de AFP, care mai precizează: „Dimpotrivă, în conformitate cu regulile FIFA privind articolele interzise pentru spectatori, articolele care poartă mesaje politice, insultătoare sau discriminatorii sunt interzise. Acest lucru se aplică şi steagurilor de ţară neoficiale, care pot fi văzute ca un mesaj politic”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.