FIFA le-a cerut echipelor participante la Cupa Mondială din Qatar să se concentreze pe fotbal şi să nu lase sportul să fie afectat de conflictele politice sau de ideologii, relatează Sky Sports.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare semnată de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi de secretarul general Fatma Samoura, se arată că fotbalul nu este “în vacuum”, însă trebuie să nu fie atras în “toate luptele ideologice sau politice existente”.

“Vă rugăm, să ne concentrăm acum pe fotbal. Ştim că fotbalul nuu este în vacuum şi că sunt multe provocări şi dificultăţi de natură politică în toată lumea. Dar vă rugăm să nu lăsaţi fotbalul să fie târât în toate luptele ideologice sau politice existente”, se menţionează în scrisoare.

“La FIFA, încercăm să respectăm toate opiniile, fără să dăm lecţii de moralitate restului lumii. Una dintre marile puteri ale lumii este într-adevăr diversitatea sa şi dacă incluziunea înseamnă ceva, înseamnă să ai respect pentru acea diversitate. Niciun popor nu este mai bun decât celălalt şi nicio cultură nu este mai bună. Acest principiu este fundamentul respectului reciproc şi nediscriminării. Şi aceasta este una dintre valorile de bază ale fotbalului”, a notat Gianni Infantino.

Preşedintele FIFA a subliniat că în Qatar toată lumea va fi binevenită, indiferent de origine, religie, orientare sexuală sau naţionalitate.

Cupa Mondială de fotbal din Qatar va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.